Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

 

ISTANBUL - NOVA GODINA/ bus

7 dana 4 noćenja sa doručkom

 

TERMIN I PROGRAM PUTOVANJA: 30.12.2019.g.

1.i 2.dan Sarajevo – Istanbul – NOVA GODINA

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima - cca 13:00h. Vožnja u pravcu Višegrada uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja kroz Srbiju i Bugarsku. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak vožnje prema Istanbulu. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima u pratnji vodiča obilazaka kvarta Sultanahmet: Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni odlazak na Doček Nove godine na Bosforu, gdje ćete između 2 kontinenta ući u Novu 2020.g. uz folklor, ples derviša, muziku uživo i trbušne plesačice. Povratak u hotel cca 01:00h. Noćenje.

3.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za CJELODNEVNI IZLET, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Orijentalno veče na Bosforu, gdje ćete uz noćno krstarenje, večeru, neograničenu količinu pića i show program uživati na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Topkapi dvorac - Aya Sofya

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu jednom od najvećih i najlepših dvoraca u Turskoj, u kojem je živjelo 25 sultana osmanskog carstva. Obilazak u pratnji vodiča gdje ćete vidjeti: divan, sobu oružja, kuhinju, privatne odaje, sobu gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhamed a.s., i još mnogo toga... Po završetku mogućnost za fakultativnu posjetu Aja Sofiji, nekadašnjoj crkvi, džamiji a današnjem muzeju. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.

5.dan Krstarenje Bosforom - Dolmabahče dvorac 

Doručak. Mogućnost za fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Usputno šetnja do luke uz kratku posjetu Turbetu Sultana Suleymana i Hurem Sultan. Na dvosatnom krstarenju ćete uživati u pogledu na: Suleymanija džamiju, Galata toranj, Galata most, Eminonu, Topkapi dvorac, Dolmabahče dvorac, mostovi koji povezuju dva kontinenta, djevojačka kula i dr. U povratku slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Ili mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najljepših dvoraca u Evropi - DOLMABAHČE DVORAC, koji je izgrađen u 19st., i u kojem se čuvaju razni eksponati iz tog perioda,odnosno raskoš i luskuz modernih Osmanlija. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.i 7.dan Edirne - odredište

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak džamije Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping čaršijom. Nastavak putovanja prema BIH u dogovoreno vrijeme. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima. Kraj programa.

 

CIJENA PROGRAMA – 365,00 KM

-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

 

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim autobusom (Klima, TV-dvd-audio);

· Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);

· Posjeta Edirnama;

· Loko tour Sultanahmet;

  • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja.

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);

· Fakultativne izlete i ulaznice;

KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR, CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR, TOPKAPI DVORAC – 25,00 EUR, AYA SOFYA – 20,00 EUR, DOLMABAHČE DVORAC – 25,00 EUR; DOČEK NOVE GODINE – cca 100 EUR;

· Doplatu za jednokrevetnu sobu – cca 160,00 KM

· Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;

  • Indiviudalni troškovi;