Osnovne informacije

NAJVEĆI SAJAM KNJIGE U REGIONU:
BEOGRAD!
2 dana/BUS
28-29.10.2017.

 

 

BEOGRAD – grad burne i bogate istorije smješten na ušću rijeke Save u rijeku Dunav, danas je jedinstven spoj modernog i tradicionalnog u jednu milionsku metropolu, mnogi če reći i jedinu na Balkanu.Omiljena destinacija mladih ljudi  za dobru zabavu sa poznatim beogradskim splavovima i klubovima, te restoranima i kafanama sa prefinjenom kulinarskom i gastronomskom ponudom. Mada ne treba zaboraviti ni kulturnu baštinu Beograda poput tvrđave Kalimegdan, hrama sv.Save ili mnogih austro-ugarskih građevina u centru grada. Sve ovo je garant jednog dobrog i ugodnog provoda u ovom prelijepom gradu na brdovitom Balkanu.

SAJAM KNJIGE BEOGRAD – U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mjesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom Beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmjenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja. Neformalno poznat kao praznik knjige, Sajam knjiga svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdаvаče, koji predstаvljaju svoja stara izdanja i aktuelnu produkciju. Kroz brojne promocije, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribune, stručnoj i širokoj publici učesnici predstavljaju niz tema važnih za književnost, izdavaštvo i kulturu.


PROGRAM PUTOVANJA

 

  1. DAN, 28.10.2017. (SUBOTA), SARAJEVO – BEOGRAD

Polazak sa odlaznih perona autobuske stanice Sarajevo u u 03.00h. Vožnja luksuznim autobusom na relaciji Sarajevo – Zenica – Doboj  – Bijeljina – Beograd sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Beograd predviđen je u prijepodnevnim/podnevnim satima. Odlazak na beogradski sajam knjige, najveći i najvažniji sajam u regionu. Slobodno vrijeme za kupovinu knjiga i obilazak sajma. U dogovoreno vrijeme polazak prema hotelu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

  1. DAN, 29.10.2017. (NEDJELJA), BEOGRAD – SARAJEVO

Nakon doručka napuštanje hotela. Fakultativni obilazak grada u pratnji licenciranog stručnog vodiča: Trg republike i popularne Terazije, Knez Mihajlova ulica, Kalimegdan, Hram sv.Save, Slavija, SKC, pozorište, Narodna biblioteka.. U dogovoreno vrijeme odlazak do šoping centra „Ušče“. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima polazak prema Sarajevu. Dolazak u kasnim večernjim satima u Sarajevo.

 

CIJENA:  90,00 KM (first minute ponuda za uplate do 15.09)*
*Cijena nakon 15.09.2017. iznosi 110,00 KM

                                                                                 

 

U cijenu je uključeno:
– Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Beograd-Sarajevo ,
– Smještaj u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2  i 1/3 sobama u Beogradu (hotel Compass River City 3* https://compassrivercity.com/ ili sličan),
– Usluge pratioca putovanja tokom putovanja i boravka u Beogradu i kompletna organizacija putovanja.

 

U cijenu nije uključeno:
– Ulaznica na beogradski sajam knjige,
– Fakultativni obilazak Beograda 20,00 KM,
– PZ osiguranje 4,00 KM,
– Doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata),
– Doplata za dodatno sjedište u autobusu 70,00 KM,

– Doplata za 1/1 sobu 40,00 KM.

 


Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

 

Termini