Osnovne informacije

OKTOBARSKA PONUDA:
MARSEILLE
5 DANA/BUS
12-17.10.2017.

Marseille  – drugi po veličini grad u Francuskoj i najveća i najvažnija luka u zemlji. Marseille ima sve odlike velegrada, mediteranska atmosfera je sveprisutna, a istorijski centar grada obiluje zgradama impresivne arhitekture. Danas Marseille ima izražen kosmpolitski duh, tu se spajaju razne kulture i religije, a između starih građevina i modernih poslovnih zgrada, smjestili su se brojni teatri,muzeji i šarmantni bulevari. Gastronomska ponuda obiluje jelima „iz mora“, a najpoznatija je bouillabaisse – riblja čorba, zaštitni znak Marseilla, već dugi niz godina.

 

PROGRAM PUTOVANJA

  1. DAN, 12.10.2017. (ČETVRTAK), SARAJEVO – LJUBLJANA – VERONA

Polazak sa odredišta u u večernjim satima. Vožnja luksuznim autobusom na relaciji Sarajevo – Zenica – Doboj  – Zagreb  – Ljubljana. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe.


  1. DAN, 13.10.2017. (PETAK), VERONA – SANREMO/ARMA DI TAGGIA

Dolazak u Veronu, grad Romea i Julije u jutarnjim satima. Razgledanje znamenitosti  Verone: Arena, Piazza Bra, Piazza della Erbe, Piazza della Signoria, Julijina kuća… Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme nastavak vožnje prema San Remu/Arma di Taglia. Dolazak u Sanremo/Arma di Taggia u večernjim satima. Smještaj u hotel. Iskoristite priliku da prošetate živopisnim mjestašcem ili odete na večeru u neki od restorana ili barova. Noćenje.

 

  1. DAN, 14.10.2017. (SUBOTA), SANREMO/ARMA DI TAGGIA – NICA – MARSEILLE

Nakon doručka nastavak putovanja sa usputnim zadržavanjem u Nici od cca 2h. Šetnja poznatom Promenade des Anglais, hotel Negresco, odlazak do trga Massena i starog grada sa poznatom pijacom Saleya Course i vidikovcem Chateau. U podnevnim satima nastavak vožnje prema Marseju. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora obilazak Marseilla u pratnji vodiča: Katedrala de Major i stari grad, luka sa tvrđavama Sv.Nikole i Sv.Jovana, pozorište La Criee, gradska kuća ili hotel de Ville, Bazilika Notre-Dame de la Garde, ulica Cannabiere, Cours Belsunce. Povratak u hotel. Noćenje.

 

  1. DAN, 15.10.2017. (NEDJELJA), MARSEILLE – AVIGNON – ARLES – AIX EN PROVENCE

Doručak. Nakon doručka cjelodnevni fakultativni izlet. Prvo odlazak do Avignona, jednog od najvažnijih gradova Provanse. Nekada je bio centar hrišćanstva i sjedište katoličke moći. Po dolasku obilazak Avignona: Papska palata, najveća gotska palata na svijetu, most Sv.Benezea. U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja za Arles – grad u kome je Vincent Van Gogh proveo poslednje godine svog života. Grad su osnovali stari Grci u 6. veku p.n.e., a najveći prosperitet dosegnuo je u Cezarovo doba kada je bio značajnija luka i od Marseja. Obilazak Arlesa: rimska Arena, katedrala Sv.Trifuna, Trg Republike sa gradskom kućom, Antički teatar, Žuta kuća u kojoj je živeo Van Gogh. Nakon slobodnog vremena nastavak putovanja prema Aix en Provance, poznatom univerzitetskom gradu koji je vjekovima prijestonica Provanse. Ovo je grad u kome se rodio i stvarao Paul Cezzane, jedan od vodećih slikara, uz Van Gogha i Gauguina, na prelazu između impresionizma u kubizam. Aix je poznat i kao grad “hiljadu fontana” jer ga krase mnogobrojne fontane budući da leži na termalnim izvorima. Obilazak Aix-a: Cours Mirabeau sa drvoredom topola, katedrala Sv.Spasitelja, Place de l'Hotel de Ville. Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme povratak u Marseille. Noćenje.

  1. DAN, 16.10.2017. (PONEDJELJAK), MARSEILLE – SARAJEVO

Nakon doručka check out iz hotela i povratak prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

 

  1. DAN, 17.10.2017. (UTORAK), SARAJEVO
    Dolazak na odredište u jutarnjim satima.

CIJENA:  369,00 KM (first minute ponuda za uplate do 28.08.)*
*Cijena nakon 28.08.2017. iznosi 399,00 KM

 

U cijenu je uključeno:
– Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Marseille-Sarajevo,

– Smještaj u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u Arma di Taglia/Sanremo,

– Smještaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u Marseille (hotel Ibis East La Valentine http://www.ibis.com/gb/hotel-1079-ibis-marseille-east-la-valentine/index.shtml ili sličan),

– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Italiji i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:

Fakultativni izleti (Verona 10,00 EUR, Marseille 10,00 EUR, Verona 10,00 EUR, Avignon+Arles+Aixen Provence 25,00 EUR),
– PZ osiguranje 12,00 KM,

– Boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela na licu mjesta (2,00-4,00 EUR po osobi po noći),

– Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata),

– Doplata za dodatno sjedište u autobusu 80,00 KM,

– Doplata za jednokrevetnu sobu 150,00 KM.

 

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja. Kalkulacija je rađena na bazi minimum 40 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

Termini