Osnovne informacije

Malezija / Mart 2019.

KUALA LUMPUR + SINGAPUR

9 dana 7 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 01.03.2019.g.

1.I 2.DAN SARAJEVO – DOHA – KUALA LUMPUR

Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje za Dohu u podnevnim satima – cca 12:35h. Dolazak u Dohu u večernjim satima cca 19:00h, te presjedanje na let prema Kuala Lumpuru – cca 19:40h. Dolazak u Kuala Lumpur u ranim jutarnjim satima – cca 08:30h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i relaksaciju u kompleksu hotela. Noćenje.

3.DAN KUALA LUMPUR – LOKO

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: Central Market – Pasar Seni, Chinatown, Masjid Jamek – džamija, Thean Hou Temple – taoistički hram, Old market… Slobodno vreme za razgledanje i uživanje u gradu punom kontrasta. Odlazak do dijela grada gdje se nalaze Petronas Tower, najveće kule bliznakinje na svijetu, visoke 452 metra. 88 spratova betona ukrašenog čeličnom i staklenom fasadom oduzima dah. Možete se popeti na 42 sprat i na mostu koji spaja dvije kule napraviti fantastične fotografije grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.DAN KUALA LUMPUR – BATU CAVES

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak hrama Batu Caves – najstariji hindu hram u Kuala Lumpuru, koji se nalazi duboko u pećini. Do hrama putujemo metroom gdje ćemo uživati u panorami grada (palme, parkovi, nevjerojatan miks arhitekture istoka i zapada…). U Batu Caves se održava najveći hindu festival Thaipusam koji posjeti preko milion hindu vjernika. Hram je posvećen Murugan-u – Indijskom bogu rata, gde se nalazi i njegova najveća statua od 43 m. Ukupno 272 stepenica nas vode do ulaza u batu caves. Po završetku slobodno vrijeme, ili mogućnost za fakultativnu posjetu Dark Cave – pećina koja je dom preko 200 000 slijepih miševa i raznih insekata – kojima se slijepi miševi hrane. Slobodno vrijeme. U večernjim satima odlazak do Bukit Bitang-a u kome se nalazi veliki broj barova i klubova i naravno restorana brze hrane. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN KUALA LUMPUR – SINGAPUR

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni odlazak u Singapur. Grad lavova privlači turiste neboderima i egzotičnom kuhinjom. Spoj kineskog, indijskog i malajskog uticaja. Plijene živopisni kvartovi. Po dolasku u Singapur slijedi posjeta znemenitostima u pratnji lokalnog vodiča: odlazak do četvrti Mala Indija u kojem ćete osjetiti mirise začina i zaviriti u pukotine grada. Zaustavit ćete se u srcu Singapura, kolonijalnom dijelu grada i vidjeti Esplanade pozorišta. Zadnja stanica je Botanički vrt prepun orhideja, koji se proteže na 52 hektara površine. Posjeta i parku ptica Jurong. Prošetati i vidjeti zanimljivosti i pokoji nastup ovih egzotičnih pernatih ljubimaca. Slobodno vrijeme za shopping. Kasni povratak iz Singapura. Noćenje.

6.DAN KUALA LUMPUR – PUTRAJAYA

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak do Putrajayae – futuristički grad koji ima naglasak na očuvanju svog eko sistema, na površini blizu 5 000 hektara i novi je administrativni centar Malezije. Grad je dizajniran tako da pruži mogućnost za bjekstvo od stresnog i užurbanog savremenog načina življenja i prestavlja moderan i futuristički grad koji je u harmoniji sa svojim prirodnim okruženjem. Putrajaya je detaljno isplaniran grad. Najbolji način da se upoznamo sa gradom jeste da krenemo sa brodićem u razgledanje: premijerove kancelarije, Kompleks Vlade Malezije, Putra džamije, Ciberjaya – inteligentan grad….Preporučujemo vam da posjetite ovaj grad budućnosti. Povratak u Kuala Lumpur. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.DAN KUALA LUMPUR – MALACCA

Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost cjelodnevnog fakultativnog izleta u Malaccu – grad smješten na ušću u Malajski zaljev. Malacca je bila jedna od najvažnijih luka Jugoistočne Azije. Portugalci, Holanđani i Britanci vladali su njome u prošlosti i kontrolirali trgovinu svilom i začinima. Bogato multikulturalno naslijeđe vidljivo je u jedinstvenoj mješavini arhitektonskih stilova. Razgledanje hrama Cheng Hoon Teng, najstarijeg kineskog hrama u Maleziji, Nizozemskog trga, te crkve Sv. Pavla iz 1571. godine. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

8. I 9.DAN KUALA LUMPUR – DOHA – SARAJEVO

Doručak. Odmor i razonoda cijeli dan, shopping… Odjava iz hotela u ponoć. Transfer prema aerodromu, chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Dohi u 02:50h. Dolazak u jutarnjim satima u Dohu, te presjedanje na let prema Sarajevu u 06:35h. Dolazak u Sarajevo u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

 

FIRST MINUTE CIJENA – 1355,00 KM
-za uplate do 31.12.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 1455,00 KM
-rađeno na bazi 20 uplata/osoba

 

U cijenu programa je uključeno:
*Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Doha – Kuala Lumpur – Doha – Sarajevo;
*Smještaj u hotelu 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama po izboru;
OGLEDNI HOTEL: http://movhotel.com/
*Transferi aerodrom – hotel – aerodrom;
*Organizacija putovanja i vodička pratnja,

U cijenu programa nije uključeno:
*Aerodromske takse u iznosu 255,00 KM (plaćaju se u agenciji),;
*Putničko – zdravstveno osiguranje – 2,00 KM po danu/osobi do 60 god.;
*Lokalna taksa grada KL-a 2,50 EUR po danu plaća se u hotelu na recepciji,
*Doplate za 1/1 sobu – na upit;
*Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja – neobavezni);
LOKO TOUR Kuala Lumpur 35,00 EUR – BATU CAVES 25,00 EUR, – SINGAPUR (105,00 EUR avio karta i tour obavezna prijava po uplati putovanja) – PUTRAJAYA 35,00 EUR, – MALACCA 35,00 EUR,

POSEBNE NAPOMENE:

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izleta tj. programa u skladu sa vremenskim uslovima i dogovora sa grupom. Cijene iskazane na programu su bazirane na grupnoj ponudi i valuta za plaćanje je EURO.

U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 15 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje.

Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljeni prtljage ili uništenje prtljaga. Agencija  nije odgovorna za neizdavanje viza putnicima i novac uplaćeni za istu se ne vraća od strane agencije, niti putnik ima pravo žalbe, kao i na povrat sredstava za izdato avio kartu.

Termini