Osnovne informacije

KINA

CARSKA HISTORIJSKA TURA

PEKING, SIAN, SUDŽOU, VELIKI KANAL, NANĐING,

HANGDŽOU, ŠANGAJ

 

15 dana / 12 noćenja, avionom i vozom

Polazak: 26. oktobar 2017. / Povratak: 09. novembar 2017.

 

Za Kineze Kina je – centar svijeta. Za one koji je nisu upoznali i doživjeli velika je misterija. Između ostalog i zato jer je dugo, dugo bila skivena od ostatka svijeta Velikim zidom koji je brižno čuvao mir ne samo veličanstvene imperije već i civilizacije o čijim se vrijednostima moglo samo naslućivati. Baš takva Kina je oduvijek interesovala i mamila Evropljane. Još od dana kada je Marko Polo zakoračio na njen prostor pa sve do danas kada je i zvanično jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija. Na jednom putovanju upoznaćete obilje njenih prirodnih ljepota, proći putevima burne prošlosti pretvorene u bogatstvo historije, ali i uživati u fascinantnj sadašnjosti. Kineski Sian je kolijevka historije ove zemlje, a Peking i Šangaj putokaz njene budućnosti…

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (26.10.2017.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla“.. Polijetanje za Dohu u 12:25 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Slijetanje u 18:25 časova. Čekanje na vezu.

2.dan (27.10.2017.) DOHA –  PEKING Polijetanje za Peking u 02:10 časova (Let QR 892). Obrok u avionu. Slijetanje u 14:55 časova. Transfer do hotela. Smještaj. Večera. Noćenje.

3.dan (28.10.2017.) PEKING Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, neprocenjivim dragocjenostima kineske arhitekture i umjetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Odlazak do Hrama neba, jednog od najljepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i posjeta galeriji – fabrici bisera. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan (29.10.2017.) PEKING Doručak. Odlazak do mjesta u kome se nalaze najbolje očuvani dijelovi Kineskog zida, jedinog dijela ljudskih ruku vidljivog sa Mjeseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije, zatim i prelijepe Ljetne palate, u blizini Pekinga. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog posljednjim dostignućima moderne arhitekture, poput stadiona “Ptičije gnijezdo“ i “Vodena kocka” ili velikog olimpijskog bazena. Posjeta Muzeju žada u kome je i prodajna galerija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5.dan (30.10.2017.) PEKING – SIAN Doručak (lanč paket). Transfer do željezničke stanice. Polazak voza za Sian, jednu od prijestolnica stare Kine. Po dolasku obilazak čuvenog Muzeja terakote, u kome je smješteno preko 6.000 iskopanih figura vojnika napravljenih od terakote u prirodnoj veličini sa fizionomijama ljudi iz različitih dijelova Kine. Transfer do hotela. Smještaj. Večera. Noćenje.

6.dan (31.10.2017.) SIAN – SUDŽOU Doručak. Prije podne razgledanje grada koji je bio početna tačka na čuvenom “Putu svile”. Obilazak Pagode velike guske i starih  kapija kao i Šansi historijskog muzeja. Večera. Transfer do željezničke stanice. Odlazak vozom za Sudžou.

7.dan (01.11.2017.) SUDŽOU Dolazak. Doručak. Cjelodnevno razgledanje grada, koga nazivaju Venecijom Kine, zbog brojnih kanala koji ga presjecaju. U starom dijelu grada još uvijek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu historiju. Naročito je bio razvijen za vrijeme Song dinastije. Pored kanala oduvjek je bio poznat i po svojim veoma lijepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Obilazak čuvene bašte Pokornog upravitelja, koja je zbog ljepote i kulturno historijskog značaja na UNESCO listi kulturne baštine. Posjeta fabrici svile. Večera. Noćenje.

8.dan (02.11.2017.) SUDŽOU Doručak. Obilazak Tigrovog brda, Velikog kanala i radionice za vez. Veliki kanal je najstariji i najduži (1.795 km) na svijetu. Ima 24 prevodnice  i oko 60 mostova. Njegova izgradnja počela je još u 5.vijeku p.n.e. Proteže se od  Pekinga  do Hangdžoua. Usput zaustavljanje kod sela Džou, na čuvenom Velikom kanalu. Večera. Noćenje.

9.dan (03.11.2017.) SUDŽOU – NANĐING Doručak. Polazak autobusom za Nanđing (oko 3 sata vožnje), jednu od šest starih kineskih prijestolnica. Nalazi se na čuvenij rijeci Jangce. U toku razgledanja obilazak Mauzoleja dr. Sun Jatsena, koga su mnogi smatrali ocem moderne Kine i  mosta na rijeci Jangce, jednog od najdužih u Kini.  Odlazak do Činhuaj rijeke, obilazak starih kapija Guan Džo iz Ming perioda, kao i posjeta fabrici kristala. Večera. Noćenje.

10.dan (04.11.2017.) NANĐING HANGDŽOU Doručak. Polazak autobusom za Hangdžou (oko 4 sata vožnje). Dolazak. Smještaj u hotelu. U popodnevnim časovima obilazak Pagode šest harmonija koje predstavljaju jedno od pravih remek djela stare kineske arhitekture.  Večera. Noćenje.

11.dan (05.11.2017.) HANGDŽOU Doručak. Odlazak do Zapadnog jezera, jednog od najljepših u Kini. Okruženo sa tri strane planinama, sa puno pagoda, hramova i drugih historijskih znamenitosti, najviše je korišteno kao inspiracija pjesnicima i slikarima. Kratka vožnja brodom po jezeru. Obilazak Lingijan hrama. Lingijan hram je jedna od glavnih atrakcija  koja se odlikuje sjajnim budustičkim  rezbarijima iz 10-14 veka. Posjeta fabrici čaja. Večera.  Noćenje.

12.dan (06.11.2017.) HANGDŽOU ŠANGAJ Doručak. Odlazak autobusom za Šangaj (192 km). Po dolasku  razgledanje najmnogoljudnijeg grada Kine, koji od svih kineskih gradova najviše podsjeća na evropski. Razgledanje uključuje Hram Bude od žada, čuvenu Ju baštu. Večera. Noćenje.

13.dan (07.11.2017.) ŠANGAJ Doručak. Obilazak poslovnog centra Bund, Nanđing ulice, čuvenog Šangaj muzeja. Večera. Noćenje.

14.dan (08.11.2017.) ŠANGAJ DOHA Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Sobe se napuštaju u 12:00 časova (prema međunarodnim uzansama). Uveče transfer do aerodroma. Polijetanje za Dohu u 23:15 časova (Let QR 871). Obrok u avionu.

15.dan (09.11.2017.) DOHA BEOGRAD Slijetanje u Dohu u 04:55 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:40 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Slijetanje u 10:25 časova.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA
Smještaj Usluga Cijena aranžmana po

osobi u dvokrevetnoj sobi

Doplata za

jednokrevetnu sobu

Hoteli 4* Prema programu 1490 € 390 €

 

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

U cijenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Peking-Sian (brzi voz, ekonomska klasa) i Sian-Sudžou –  1 noćenje (kušet kola, kabina za četiri osobe) i autobusom prema programu, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima (lokalna kategorizacija) u Pekingu 4*  (3 noćenja) – Jintailong International Hotel, u Sianu 4* (1 noćenje) – Grand Metropark Hotel Xian, u Sudžou 4* (2 noćenja) – Days Hotel Front Xiang Cheng Suzhou, u Nanđingu 4* (1 noćenje) – Glarun Jinling Hotel, u Hangdžou 4* (2 noćenja) – Braim canal Hotel, u Šangaju 4* (2 noćenja) – Grand Mercure Baolong Hotel, transferi, razgledanja i ishrana prema programu, (doručak u hotelima – internacionalni švedski sto, ručkovi ili večere prema programu u lokalnim restoranima – kineska hrana, meni od više različitih jela), troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cijenu putovanja nije uračunato: Avio-takse u iznosu od 282,03 eura (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : EUR 222.00 YQ, i refundabilnih  EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 7.28YR, EUR 0.22RS, EUR 17.50G4, EUR 0.92PZ, EUR 11.93CN) – (podložne su promjeni, a njihov konačni iznos se plaća deset  dana prije putovanja u agenciji) agencijski dio aranžmana u iznosu od 29 KM po rezervaciji, fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje, koje se preporučuje. Troškovi međunarodne bankovne transakcije 80 KM.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

 

  • KLIMA:

je izrazito kontinentalna. Proljeće kao i jesen, najljepše doba za posjetu ovih gradova. Prosječne dnevne temperatura se kreću od 10-25°C, jutra i večeri nešto svježiji.

 

  • VALUTA: Kina: (Kineski juan) 1USD=90233 CNY 1EUR= 7.50008 CNY
  • Obavezna napojnica od 5 USD po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i vozača.
  • SMJEŠTAJ:

Hotel u Pekingu: Jingtailong International Hotel 4*

http://www.jtlhotel.com.cn/index.php?Locale=en-us

Hotel je u samom centru Pekinga. Udaljenjen je svega 500 metara od Trga Tjenanmen i na oko 800 metara od Hrama neba. U blizini hotela nalaze se mnogobrojne turističke atrakcije i restorani. Standardne sobe su prosječne veličine 30m2, opremljene sa LCD TV, sefom, mini barom i centralnim sistemom klime.

Hotel u Sianu: Grand Metropark Hotel Xian 4*

http://www.hkctshotels.com/hotels/XianGrandMetropark/#

Centralna lokacija hotela osigurava gostima brz i lagan pristup mnogim turističkim atrakcijama ovog grada. Hotel ima 315 soba. Sobe su elegantno dekorisane i sadrže plazma televizor, klima uređaj, mini bar, sef i besplatni bežični internet.

 

 

 

Hotel u Sudžou: Days Hotel Front Xiang Cheng Suzhou 4*

https://www.wyndhamhotels.com/days-inn/suzhou-china/days-hotel-frontier-xiangcheng-suzhou/overview|

Udaljen samo 3km od centra grada, strateška lokacija hotela osigurava gostima brz i lagan pristup mnogim lokalnim mjestima i interesima. Moderno opremljene sobe sadrže besplatni bežični internet, LCDTV, mini bar, ketler, sef, fen za kosu, centralnu klimu. Hotel ima fitness centar, kafeteriju, bar, kineski restoran.

Hotel u Nanđingu: Glarun Jinling Hotel 4*   http://162.jinlinghotels.com/English/Index.html

Hotel se nalazi u južnom dijelu Nanđinga, na oko 12 minuta vožnje (20km) od centra grada. Hotel ima 3 restorana, fitnes centar, bar, besplatan internet. Sobe su oko 30m2 opremljene sa klima uređajem, mini barom, ketlerom, sefom, LCD TV.

Hotel u Hangdžou: Braim canal Hotel 4*  http://www.braimcanalhotel.com

Luksuzan poslovni hotel, centralno lociran, otvoren je 2010. godine. Sadrži 322 sobe koje su opremljene sa satelitskim LCD TV, ketlerom, mini barom, sefom, fenom za kosu. Gostima je na raspolaganju bespatan internet.

Hotel  u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4* http://www.baolongmercure.com

Hotel je udaljen 9 km od šoping zone Nanđing. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon ljepote, restoran i dva bara. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Gostima je na raspolaganju bežični internet.

PRIJAVLJIVANJE I UPLATA  AKONTACIJE (50%) DO 10. SEPTEMBRA 2017. ILI DO POPUNE MJESTA.

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mjesta ni cijena.

Mole se putnici da provjere tačno vrijeme leta dva dana prije polaska

VAŽNE NAPOMENE:

  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
  • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
  • Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
  • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:

 gotovinski – avans od najmanje 50% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 20 dana prije polaska na put.

Termini