Osnovne informacije

Jerusalem / Maj 2019.

6 dana 5 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 29.04.2019.g.

1.DAN SARAJEVO – ISTANBUL – TEL AVIV

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Istanbulu u podnevnim satima cca 12;00h. Po dolasku u Istanbul presjedanje na let prema Tel Avivu u cca 20:00h po lokalnom vremenu. Dolazak u Tel Aviv u 22:30h. Transfer prema Jerusalemu u hotel. Smještaj grupe. Noćenje.

2.DAN JERUSALEM

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča. Jerusalem, grad koji predstavlja pravu riznicu raznih kultura i historija. Obilazak: Maslinska Gora, Via Dolorosa “križni put”, Getsemanski vrt, Džamija Al Aksa, Zlatna ili Omerova džamija, Zid plača, Sionska vrata i još mnogo toga. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.DAN JERUSALEM – BETLEHEM – HEBRON

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u rodno mjesto Isa a.s./ Isusa – Betlehem. Po dolasku obilazak Bazilike Isa a.s./Isusova rođenja. Nakon toga slijedi obilazak džamije Omer ibn Hattaba. U nastavku dana odlazak do Hebrona, gdje se nalazi mezar poslanika Ibrahima a.s. i njegove porodice. Posjetit ćemo Hrast od Mamre, gdje su se meleci pojavili Ibrahim a.s. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN JERUSALEM – NAZARET – HAIFA – TEL AVIV

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet u tri grada. Prvi koji ćemo obići je Nazaret, u kojem je živio Isa a.s./Isus. Zatim odlazak do jednog od najljepših gradova u Israelu – Haifu. Slobodno vrijeme za kraći odmor. U povratku posjeta glavnom gradu Israela – Tel Avivu. Obilazak u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN JERUSALEM – JERIHO – MRTVO MORE

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u drevni grad Jeriho – koji je možda mjesto najranije ljudske civilizacije. U povratku odlazak na Mrtvo More – najslanije na svijetu. Povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN JERUSALEM – ISTANBUL – SARAJEVO

Rani doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Istanbulu u 10:55h. Po dolasku u Istanbul presjedanje na let prema Sarajevu u 16:30h po lokalnom vremenu. Dolazak u Sarajevo u 17:25h. Kraj programa.

 

FIRST MINUTE CIJENA – 1199,00 KM
-za uplate do 19.01.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 1299,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

 

U cijenu programa je uključeno:
*Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Tel Aviv – Istanbul – Sarajevo; (PEGASUS);
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama;
*Transferi aerodrom – hotel – aerodrom u Israelu;
*Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:
*Viza za Izrael – plaća se po dolasku u Tel Aviv – cca 30,00 EUR; – NA UPIT
*Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM (plaća se u agenciji);
*Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
*Turističke takse – cca 1,5 EUR (plaćaju se u hotelu);
*Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 300,00 KM;
*Fakultativni izleti – naknadno objavljene cijene;
*Oavezni bakšiš za vozače i vodiče u Israelu – cca 10 EUR po osobi;

Termini