Osnovne informacije

ISTANBUL AVION

POLAZAK 23.11.2017

4 DANA, 3 NOCENJA SA DORUCKOM

Termin i program putovanja: 23.11.2017.g.

1.dan Sarajevo – Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodormu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u prijepodnevnim satima (cca 11:00h). Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer prema hotelu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za kratki odmor. U večernjim satima u pratnji vodiča slijedi kratki loko tour gdje ćete vidjeti znamenitosti poput; Kapaličaršije, Hipodroma, Plave džamije, Aya Sofije i Topkapi dvorca (bez ulaznica). Slobodno vrijeme, te indiviudalan povratak u hotel. Noćenje.

2.dan Istanbul – Krstarenje Bosforom – Topkapi dvorac – Orijentalno več

Doručak. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta na Topkapi dvorac – muzej koji zasigurno trebate posjetiti, jer je vezan činjenicama da je u njemu Osmansko carstvo boravilo skoro 400 god. U palati se sada čuvaju dragocjenosti, koje su izloženi kao eksponati; pozlaćeno prijestolje, svilene odjeće Sultana koje su se nosile na ceremonijama, otisak stopala poslanika Muhammeda a.s., kao i mnogi drugi predmeti doneseni iz država pod Osmanskom imperijom. Ovo je samo dio onoga šta Vas zapravo čeka, i što će te doživjeti u Topkapi dvorcu. Slobodno vrijeme. Mogućnost za klanjanje Džumme namaza u Plavoj džamiji. Nakon čega slijedi fakultativno Krstarenje Bosforom. Prilika da uživate u dvosatnom krstarenju privatnom brodicom. Prilika da vidite Zlatni rog, Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, I još mnogo toga. U povratku slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan Istanbul – Miniaturk – Panorama – Čamlidža

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji ćemo započeti posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i poznati istanbulski kumpir. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. U nastavku dana mogućnost za posjetu Muzeju Panorama 1453 koji je posvećen bici za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak, slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan Istanbul – Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

 

CIJENA PROGRAMA 399,00 KM


U cijenu programa je uključeno:

*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo;

*Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;

*Transfer aerodrom –  hotel – aerodrom u Istanbulu;

*Loko tour Sultanahmet

*Usluge pratioca grupe i kompletna organizacija putovanja

 

 

U cijenu programa nije uključeno:

*Aerodromske takse 175,00 KM

*PZ osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja,

*Fakultativni izleti i ulaznice;

KRSTARENJE BOSFOROM – cca 15,00 EUR

TOPKAPI DVORAC – cca 20,00 EUR

CJELODNEVNI IZLET (Vidikovac, Miniaturk, Panorama, Eyup) – cca 30,00 EUR

*Provizija za kartično plaćanje;

*Indiviudalni troškovi

Termini