Osnovne informacije

NOVOGODIŠNJI PRAZNICI ZA DUŠU I TJELO

EGZOTIČNI BALI + DOHA

 

31.12.2017. – 10.01.2018.

Unatoč činjenici da je Bali jedna od najpoznatijih egzotičnih destinacija za putovanje, duboko je u sebi još uvijek tradicionalni indonezijski otok, pravo srce Azije.
Šarena i za nas neobična kultura sa bezbrojnim festivala, nježnim i prijateljskim ljudima sa širokim osmjesima, pješčanim plažama i tropskom krajolikom. Sve to je Bali. I da ne zaboravimo: cijene su niske!
Druge destinacije u Aziji vjerojatno će ponuditi ljepše plaže, nego što su na Baliju, ali Bali može ponuditi još više.

Posjetite obrtna sela, bujnu džunglu,  istražite vulkane i nacionalne parke sjevernog i središnjeg dijela otoka. Nadahnut će vas mirisni i šareni hramovi gdje se uvijek održava slavlje. Postoje i brojni pustolovni testovi i sportske aktivnosti.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan – 31.12.2017. Sarajevo –  Doha

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 1,5h prije leta. Let na relaciji Sarajevo – Doha u 11:25. Planirani dolazak u Dohuu 18:45, nakon cega slijedi preuzimanje tranzit viza. Transfer do hotela, check inn i slobodno vrijeme. Zajednički odlazak na proslavu nove godine. Opcije će biti naknadno prezentirane.

 

  1. dan – 01.01.2018. Doha – Bali

Doručak, odjava iz hotela (stvari mozete ostaviti na recepciji), te odlazak na fakultativno razgledanje Dohe. uzimanje prtljage i transfer na aerodrom u 15:30. Let na relaciji Doha – Bali u 17:35.

 

  1. dan – 02.01.2018. Bali

Planirani dolazak na Bali u 08:25. Transfer do hotela i smjestaj u isti. Slobodno vrijeme i noćenje.

 

  1. – 9. dan. 03.01.– 08.01.2018 – Bali

Doručak, Slobodan dan za uživnaje u suncu, moru i preljepim plažama, ovog prelijepog otoka ili moguci odlazak na neki od ponuđenih fakultativnih izleta. Noćenje.

 

  1. i 11. dan. Bali – Doha – Sarajevo

Doručak, odjava iz hotela (stvari mozete ostaviti na recepciji), slobodno vrijeme do transfera na aerodrom, koji je planiran za 15:00. Po dolasku na aerodrom check inn na let za Sarajevo preko Dohe. Let za Dohu je u 19:00. Planirano vrijeme slijetanja u Dohu je 12. Dana u 00:20. Slobodno vrijeme do narednog leta za Sarajevo, koji je u 07:00.. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 11:00.

 

CIJENA za rezervacije do 15.10.2018. –  2.100 KM

CIJENA za rezervacije nakon 16.10.2018. –  2.400 KM

IZLETI:

 

KINTAMANI, cjelodnevni izlet, 8 sati

Uključuje: predstavljanje tradicionalnog  plesa Barong i Kris koji simboliziraju borbu dobra i zla, posjetu selu Celuk u kojem se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata, selu Mas u kojem se proizvode tradicionalni suveniri od drveta (balinežanske maskote), selo Kintamani iz kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur, te sveti izvor Tampak Siring – lokalno stanovništvo vjeruje da izvor daruje vječnu mladost.

MISTIKA ISTOČNOG BALIJA, cjelodnevni izlet, 9 sati

Uključuje:posjet Kamenuhu, selo drvodjelja, Klungkungu – drvenom kraljevskom gradu u kojem se nalazi izuzetni primjerci arhitekture: Ketra Ghosa (sudnica), Hram Besakih smješten u podnožju najvišeg i najsvetijeg vulkana (3.142 m) na Baliju, Bukit Jambul i Tenganan, jedino mjesto u Indoneziji u kojem se proizvodi tkanina “geringsing”.

MAGIČNI SJEVER, cjelodnevni izlet,9 sati

Izlet vodi put sjeverne obale, a potom do planinskih predjela do 1.200 m nadmorske visine, uključuje razgledavanje jezera Bratan i hrama Ulun Danu posvećenog  boginji vode, jezera Buyan i Tamblingan (šume u okolici jezera netaknute su više od hiljadu godina) i grada Singaraja u čijoj se blizini nalazi plaža Lovina prekriven crnim pijeskom. U povratku put vodi kroz Pupuan i Antosari, duž plantaža kafe i riže. Pružit će se i prilika osvježenja kokosovim mlijekom!

NEZABORAVNI ZALAZ SUNCA, poludnevni izlet, 5 sati

Uključuje odlazak do jednog od najljepših balinežanskih hramova – kraljevskog hrama Mengwi (izgrađen 1634. god.), posjet svetoj šumi majmuna u blizini sela Alas Kedaton te posjet hramu Tanah Lot izgrađenom na vrhu stijene iz kojeg se može uživati u najljepšem zalasku sunca na svijetu!

OLEH, OLEH, shopping tura, 5 sati

Bali je raj za shopping turiste. Posjećuju se Batubulan, Mas, Celuk, Sukawati i Ubud. Mogućnost kupnje tradicionalnih balinežanskih proizvoda: predmeta od drveta, kamena, srebra i zlata, umjetničkih tvorevina, slika na platnu…

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

*Avio karte sa taksama prema itinereru putovanja

* transfere od aerodroma do hotela i nazad

*Smjestaj u hotelu u Dohi na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3-4*.

*Smještaj u hotelu sa 4* na bazi 7 noćenja  sa doručkomna Baliju

*Usluge i troškove organizacije putovanja.

*Pratioc putovanja za minimalno 10 prijavljenih putnika

CIJENA NE UKLJUČUJE:

*vizu za Indoneziju – agencija posreduje

*fakultativne izlete

*ulaznice za objekte koji se posjećuju  tijekom razgleda.

*PZO : 40 KM / 80 KM

 

 

VIZA: potrebna agencija posreduje. Kosta 50 USD / VAZENJE PASOŠA MINIMALNO 6 MJESECI OD DATUMA POVRATKA

 

POSEBNI USLOVI KOD OTKAZA PUTOVANJA:

*Za otkaz 30-45 dana prije polaska:20% storno troškova; 22-29 dana:30% storno troškova; za 14-21 dan prije polaska:50%; 7-14 dana prije polaska:70% te za nedolazak ili odustajanje od putovanja do 7 dana prije puta – 100% storno troškova.

*Organizator zadržava pravo izmjene cijene usljed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi  najmanje  12 osoba.

*U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja ili izmjene  putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i zavisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje.

*Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Organizator nije odgovoran za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu.  Avioprevoznik Turkish Airlines i Qatar airvays.

 

Za putovanje vrijede opšti uslovi putovanja, usklađeni sa navedenim posebnim uslovima putovanja.

Termini