Osnovne informacije

ČAROBNA ANDALUZIJA 

AUTOBUS + AVION IZ DUBROVNIKA

18.10.2017. – 25.10.2017.

 

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, se prostire na 87.000 km2 i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Europe. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne ljepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umjetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa.

Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu „Sunce se ponovo rađa“. Al-Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vjekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom dijelu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija.

PROGRAM PUTOVANJA

  1. DAN – SARAJEVO – DUBROVNIK – MALAGA

Okupljanje putnika ispred Zemaljskog  Muzeja i polazak autobusa oko 2h poslije ponoći i prema Dubrovniku. Noćna vožnja Kroz BiH sa usputnim pauzama. Dolazak na aerodrom Dubrovnik, ukrcaj i let ka Malagi, preko Barcelone. Po dolasku u Malagu, transfer do hotela u malagi ili Torremolinosu, check inn, slobodno vrijeme.

  1. DAN – MALAGA

Poslije doručka, odlazak u razgledanje Malage. Obilazak muzeja Picasso, La manquita, Plaza de Toros, tvrđava La Alcazaba, utvrđenje Gibralfaro, Rimski forum… Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme. Ponovno okupljanje u dogovoreno vrijeme. Povratak u hotel, noćenje.

  1. DAN – MALAGA – MARBELLA – RONDA – SEVILjA

Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak putovanja. Za ovaj dan je planiran odlazak do Mondenskog ljetovališta – Marbella i Posjeta Rondi. Ronda ), jedan od najstarijih gradova Španije, poznatiji kao kolijevka koride.

Obilazak kanjona El Tajo i ostatke arapskih kupatila, a potom Plaza de toros de Ronda. Slobodno vrijeme. U naknadno dogovoreno vrijeme, nastavak putovanja prema Sevilli.  Dolazak u Sevillu u vecernjim satima. Smještaj u hotel i slobodno vrijema.

  1. DAN – SEVILjA

Poslije doručka odlazak u fakultativno razgledanje Sevilje. Grad u kojem živi oko 1,5 miliona ljudi i četvrti je grad poveličini u Španiji. Sevilja je stari arapski grad smješten u najsunčanijoj španskoj provinciji Andaluzija na rijeci: Gvadalkivir. Predstavlja jedan od najljepših gradova Europe i uvršten je u listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Po legendi, Sevilju je osnovao grčki junak Herkules čiji potomci smještaju u Sevilju prijestonicu legendarne Tertenzijanske civilizacije. Ovaj narod, zvan Hispalisi, pada pod vlast Rimljana i kasnije Maura (Arapi ). U regiji oko Sevilje nastao je španski kulturni identitet oličen u plesu andaluzijskih cigana Flamenku i borbi sa bikovima Koridi. Arhitektura grada je posebna i posve originalna jer predstavlja spoj evropskih klasičnih tekovina i orijenta. Povratak  u hotel, noćenje.

  1. DAN – SEVILJA – CADIZ – SEVILJA

Doručak, odlazak na izlet do Cadiza, jedan od najzanimljivijih gradova španjolskog juga, najstariji grad na španjolskom tlu, ali i jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi. Razgled grada: katedrala, Torre Tavira-najznačajniji spomenik grada s prekrasnim pogledom na cijeli grad i okolicu Coste de la Luz. Šetnja uskim uličicama grada uz gradske zidine. Slobodno vrijeme. Povratak u Sevilju, slobodno vrijeme i noćenje.

  1. DAN – SEVILjA – CORDOBA – GRANADA

Doručak, odjava iz hotela te odlazak u obilazak nekadašnjeg glavnog grada kordobskog kalifata, koji je u 10. vijeku bio najveći grad na svijetu! Cordoba. Obilazimo Katedralu La Mezquita, koja je prvobitno bila džamija, jevrejsku četvrt – La Juderia, Tržnicu- Zoco. Ostatke rimskog hrama, Plazude Potro i Puente Romano de Cordoba. Nakon obilaska slijede slobodne aktivnosti. Nastavak vožnje prema Granadi. Po dolasku u Granadu obilazak središta grada. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil.  Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

  1. DAN – GRANADA / ALHAMBRA

Nakon doručka, odjava iz hotela i polazak ka Alhambri. Veličanstvenoj palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvana palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Nakon obilasdka palaće, slijedi povratak u Granadu i slobodno vrijeme. U većernjim satima predlažemo odlazak na večru uz Flamenco (uz Doplatu). Povratak u hotel, i noćenje.

  1. DAN GRANADA – MALAGA – DUBROVNIK – SARAJEVO

Rana odjava iz hotela i polazak na aerodrom. Let na relaciji Malaga – Barcelona Dubrovnik u jutarnjim satima. Planirano vrijeme dolaska u Dubrovnik je u 12:30, nakon čega slijedi prevoz do Sarajeva.

CIJENA: HOTEL 3* – 1299 KM / HOTEL 4* – 1499 KM

Navedene cijene su za rezervacije do 20.08.

Cijena kasnije se uvećava za 150 kM

 

 

U CIJENU JE UKLJUČENO:

* Prevoz autobusom na relaciji Sarajevo – Mostar – Dubrovnik i obratno

*Avio karta na relaciji Dubrovnik-Barcelona-Malaga-Barcelona-Dubrovnik sa uključenim aerodromskim taksama,

*2 noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* / 4* u Malagi

*3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* / 4* u Sevilji,

*2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* / 4* u Granadi,

*Svi izleti po program bez ulaznica u objekte od interesa ( Malaga, Marbella, Ronda, Sevilla, Cadiz, Cordoba, Granada, Alhambra)

*Usluge profesionalnog vodiča i kompletna organizacija putovanja,

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

*Ulaznice u objekte od interesa (obavezno Meskita u Kordobi cca.10,00 EUR, Alhambra u Granadi cca 30,00 EUR plaća se

u agenciji uz aranžman), Muzej koride u Rondi 8,00 EUR, Alkazaba u Malagi 5,00 EUR, katedrala u Sevilji 15,00 EUR,

Flamenco show 40 EUR),

*Obavezna napojnica za vozača u Španiji 20,00 EUR ( plaća se na putovanju)

*Putničko zdravstveno osiguranje 16,00 KM,

*Doplata za jednokrevetnu sobu 400,00 KM

NAPOMENE:    

*Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.

*Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost polaznog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.

*Raspodjelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Slike soba u katalogu ili na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smještaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike.

*Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštečen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prijevozniku.

*Fakultativni izleti nisu obavezan dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika

*Organizator ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.

*Fakultativni izleti se moraju rezervisati minimalno 2 sedmice prije puta, kako bi na vrijeme rezervisali ulaznice i odgovarajuća transportna sredstva.

 

Za putovanje vrijede opšti uslovi putovanja
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opšte uslove putovanja.

Termini