Osnovne informacije

Popularnost Bugarske kao skijaške destinacije je toliko porasla da se danas sa pravom smatraju najekskluzivnijim ski centrima u Istočnoj Evropi. Najpoznatija skijališta nalaze se u jugozapadnom dijelu zemlje. Skijališta se prostiru na dvije planine, Pirinu i Rili i najpoznatija među njima su Bansko i Borovec. Pristupačne cijene, ljubazni domaćini i i dobro  opremljeni hoteli čine Bugarsku rajem za ljubitelje zimskih sportova.

Borovec – najstariji ski centar smješten na obroncima Balkanskih planina, sa najvišim vrhom Balkana.

Bansko – najmlađi ski centar na planini Pirin, ujedno i nacionalni park sa preko 60 vrhova iznad 2700 m/nv

SKIJALIŠTE BANSKO

Bansko je najmlađi i najperspektivniji ski-centar na Balkanu. Nalazi se 160 km južno od Sofije.

Bansko je spoj ljepote nacionalnog parka „Pirin“ i raznolikosti živopisnih predjela sa luksuznim, novim hotelima i savremenim sistemom staza i ski liftova, pretvaraju mali grad Bansko u najprestižniji skijaški centar u istočnoj Evropi.  Odlikuje ga oštra klima, zbog koje sezona na ovoj planini traje po 6 mjeseci. Bansko nudi mnogo hotela, a samo neki od njih su hotel Kempinski Grand Arena, Aparthotel Belvedere Holiday Club, Aparthotel Vihren Palace & Residence, hotel Katarino Spa kao i mnogi drugi hoteli.

MAPA MJESTA

MAPA SKI STAZA

SNOW REPORT

WEB CAM

Nadmorska visina: 1100m – 2500m

Skipass Bansko: 70km staza

SKIJALIŠTE BOROVEC

Ski centar Borovec je najstariji i najpopularniji ski centar u Bugarskoj smješten na obroncima Balkanskih planina na kojima se nalazi ujedno i najviši vrh na Balkanu (Musala, 2925 mnv). Ski Centar Borovec pokriva sjeverozapadne padine planine Rila što mu uz instalirane mašine za osnježivanje i rasvjete za noćno skijanje obezbjeđuje sezonu skijanja od kraja novembra do maja ima 40km uređenih staza za sve kategorije skijaša. Od podnožja (1300mnv), do staza na vrhu (2750mnv), dolazi se gondolom (kabinama za šest skijaša), i ski liftovima. Osim cjelodnevnog uživanja u zimskim sportovima, Borovec ima bogatu ponudu: mnoštvo barova, kafea i noćnih klubova koji su otvoreni tokom čitavog dana, odnosno noći, nudeći nezaboravnu zabavu uz domaću i internacionalnu muziku.  Za ljubitelje dobre hrane, pića i žive muzike, u ponudi su tradicionalne bugarske taverne, tzv. Mehane, gdje se može uživati u specijalitetima bugarske kuhinje i bugarskom crvenom vinu.

MAPA MJESTA

MAPA SKI STAZA

SNOW REPORT

WEB CAM

Nadmorska visina: 1390m – 2560m

Skipass Borovec : 45km staza

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Termini