Osnovne informacije

Budimpešta – Mart 2019.

4 dana 2 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 07.03.2019.g.

1.I 2.DAN SARAJEVO – BUDIMPEŠTA – ČARDA

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u večernjim satima cca 22:00h. Noćna vožnja kroz BIH, Hrvatsku. U jutarnjim satima dolazak u Budimpeštu. Zajednički odlazak u Vaci ulicu (jednu od najljepših ulica Budimpešte, kratka objašnjenja). Odlazak u hotel na check in cca 14:00h. Slobodno vrijeme za odmor i razonodu. U predvečernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Čardu, gdje uz muziku i gastronomsku ponudu tradicionalnih jela i pića uživate na osmomartovskoj večeri. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN BUDIMPEŠTA – LOKO TOUR – MINIVERSUM – PLOVIDBA

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: Ribarska kula, Trg Heroja, Andrassy ulica, Opera, Bazilika Szent Istvan, Parlament, Citadela, Brdo Gelert, i dr.. Usputna zadržavanja kod određenih objekata, fotografisanja i kratki predah. Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativnu posjetu Miniversumu – odnosno Mađarska u malom, gdje ćete vidjeti preko 5000 minijaturnih figura, 14 gradića, i 1300 m željeznice. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska na Plovidbu Dunavom. Plovidba u trajanju cca 1h, uz najljepši panoramski pogled na Budim i Peštu. Po završetku odlazak u hotel. Noćenje.

4.DAN BUDIMPEŠTA / TROPICARIUM – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme u Budimpešti za razonodu i aktivnosti. Mogućnost odlaska u shopping centar ili fakultativni odlazak do najvećeg akvarija srednje Europe, Tropicarium-a koji se nalazi u sklopu shopping centra Campona (na periferiji Budimpešte). Ovdje boravi na stotine životinja, počevši od egzotičnih ptica, majmuna, riba, krokodila, morskih pasa i ostalih gmazova… prošetajte tropskom prašumom, tunelima koji vode kroz akvarije… uživajte u svijetu koji vam nije svakodnevno dostupan. Polazak prema BIH u poslijepodnevnim satima. Dolazak na odredište u kasnim večernjim/ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

 

FIRST MINUTE CIJENA – 145,00 KM
-za uplate do 07.01.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 185,00 KM
-rađeno na bazi 35 osoba/uplata

U cijenu programa je uključeno:
*Prijevoz autobusima visoke turističke klase (klima, WC, TV/DVD);
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom  u ½ i 1/3 sobama;
*Organizacija putovanja i vodička služba;

U cijenu programa nije uključeno:
*Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god);
*Fakultativni izleti (Plovidba Dunavom 15,00 EUR, Loko tour 15,00 EUR, Čarda 28,00 EUR, Tropicarium 15,00 EUR);
*Doplata za jednokrevetnu sobu; cca 90,00 KM;

Termini