Osnovne informacije

OKTOBARSKA PONUDA:
BRATISLAVA + BEČ!
5 DANA/BUS
12-16.10.2017.


Bratislava, glavni i najveći grad Slovačke sa svojih pola miliona stanovnika simpatičan je grad svega sat vremena vožnje udaljen od Beča s kojim je prije Prvog svjetskog rata bilo povezana električnim tramvajem.
Smještena na obalama moćnog Dunava, na svojoj istočnoj strani ‘pokazat’ će vam historijsku gradsku jezgru s kulturno-historijskim građevinama, dok je sa zapadne strane noviji dio grada, poznat kao Petržalka, koji ćete najlakše prepoznati po brojnim neboderima i stambenim blokovima.
Bratislavu često nazivaju i Partyslava budući da je najpoznatija po svom noćnom životu, te brojnim ugostiteljskim objektima koji garantiraju dobru zabavu!

PROGRAM PUTOVANJA

  1. DAN, 12.10.2017. (ČETVRTAK), SARAJEVO – BRATISLAVA

Okupljanje putnika na dolaznim peronima Autobuske stanice u Sarajevu. Polazak autobusa u 21.00h. Noćna vožnja na relaciji Sarajevo – Osijek – Budimpešta  – Bratislava. Noćna vožnja uz pauze po potrebi grupe.

 

  1. DAN, 13.10.2017. (PETAK), BRATISLAVA

Po dolasku u Beč u jutarnjim satima slijedi razgledanje grada koje započinjemo odlaskom do Dvorca koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prelijep pogled na grad. Dvorac je jedno od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km), Mađarska (13 km), te Slovačka. Razgledanje ostalih znamenitosti: vrata sv. Mihaela, Katedrala sv. Martina, najistaknutija gotička građevina iz 14. stoljeća, Glavni Trg s Rolandovom fontanom, Stara vijećnica, Narodno pozorište. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. U večernjim satima predlažemo odlazak u neki od klubova ili diskoteka u gradu. Noćenje.

 

  1. DAN, 14.10.2017. (SUBOTA), BRATISLAVA – BEČ

Doručak . Nakon doručka fakultativni izlet u Beč. Po dolasku u Beč slijedi razgledanje grada u pratnji vodiča: Prater, Hundertwasserhaus, Belvedere (izlazimo na 20 minuta da vidimo parkove, u dvorac se ne ulazi), Ring bulevar – Opera, Parlament, Rathaus, Muzeji, Burgteatar. Pješački dio programa obuhvata Hofburg, Heldenplatz, Graben, Stephansplatz sa ulaskom u katedralu sv. Stjepana. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada. U poslijepodnevnim satima povratak za Bratislavu. U večernjim satima mogućnost organizovane večere ili izlaska u neki od klubova u gradu. Noćenje.

 

  1. DAN, 15.10.2017. (NEDJELJA), BRATISLAVA – BUDIMPEŠTA – BIH

Doručak. Nakon odjave iz hotela slijedi povratak prema BiH uz fakultativin obilazak Budimpešte u pratnji vodiča u trajanju cca 3h: Rakoci bulevar, Trg heroja gdje se nalaze: Muzej lijepih umjetnosti, cirkus, Luna Park, ZOO vrt, dvorac Vajdahunjadi, zatim vožnja kroz Andraši bulevar, iznad najstarijeg Evropskog metroa, a pored muzeja Terora, Oktagona, Opere, bazilike sv.Stefana i Parlamenta. Slijedi prelazak na Budimsku stranu i obilazak Budimske tvrđave, Ribarske kule, crkve Matije Korvina i Kraljevske palate. Povratak u Peštu preko Lančanog mosta. Slobododno vrijeme. U večernjim satima nastavak putovanja prema BiH.

 

  1. DAN, 16.10.2017. (PONEDJELJAK), BIH

Dolazak na odredište u jutarnjim satima.

CIJENA:  229,00 KM (first minute ponuda za uplate do 28.08.)*
*Cijena nakon 28.08.2017. iznosi 265,00 KM

 

U cijenu je uključeno:

– Prijevoz autobusima visoke turističke klase (TV, video, klima, WC, besplatni Wi-Fi signal),

– Dva noćenja sa doručkom  u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama u hotelu 3+/4* u Bratislavi (hotel Baronka 4* http://www.baronka.sk/  ili sličan),

– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Austriji, Mađarskoj i Slovačkoj i kompletna organizacija putovanja.
U cijenu nije uključeno:

– Fakultativne izlete ( Beč 20,00 EUR, Budimpešta 15,00 EUR)

– PZ osiguranje 10,00 KM,

– Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata),

– Doplata za dodatno sjedište u autobusu 80,00 KM,

– Doplatu za 1/1 sobu  80,00 KM.


Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

Termini