Osnovne informacije

Austrija je svjetski poznata skijaška destinacija koju definitivno morate posjetitti. Sva skijališta u Austriji imaju dobro uređene ski staze, odličnu ponudu hotela i apartmana, wellness sadržaje, termalne banje, vrhunske škole skijanja, koja je u Austriji uvijek na visokom nivou. Sva skijališta su podijeljena na tri regije: Tirol, Koruška i Salcburg.

BAD KLAJNKIRHAJM SKIJALIŠTE

Bad Klajnkirhajm (Bad Kleinkirchheim) je jedno od poznatijih skijališta u Koruškoj koje se prostire na obroncima planina Nockberge, u okrugu Spittal.

Ljubiteljima zimskih sportova je na raspolaganju preko 100 km uređenih staza među kojima je i najduža staza u Koruškoj, Klammer (4.2 km). Bad Klajnkirhajm je popularan i atraktivan turistički centar, gdje možete uživati i u termalnim banjama „St. Kathrein“ i „Römerbad“. Mjesto je prepuno prodavnica, butika, restorana, a pored skijanja, ima i bogatu ponudu za sankanje, snowbording i klizanje.

 

MAPA MJESTA

MAPA SKI STAZA

SNOW REPORT

WEB CAM

Nadmorska visina: 1025m – 2055m.

Skipas Bad Kleinkirchheim / St. Oswald: 103 km staza, skibus, noćno sankanje 1x sedmično. Skipas uključuje skijanje ili kupanje u Termama u periodu 9-16h. U istom danu nije moguće koristiti obje usluge.

Skipas Bad Kleinkirchheim / St. Oswald Ski/Terme: uključuje skijanje na području Bad Kleinkirchheim / St. Oswald i 50% popusta za ulaznice u Terme.

Skipas Topski Kärnten Gold: preko 1100km staza na 24 skijališta u Koruškoj i 7 skijališta u Istočnom Tirolu (Bad Kleinkirchheim, Gerlitzen,Grossglockner/Heiligenblut,  Innerkrems…).

 

MAPA MJESTA

MAPA SKI STAZA

SNOW REPORT

WEB CAM

BAD KLAJNKIRHAJM

NASFELD SKIJALIŠTE

Skijalište u Nasfeldu, koje se punim imenom zove Skiarena Nassfeld-Hermagor, nalazi se u blizini gradića Hermagor u regiji Koruška. Ovo je jedno od najpoznatijih i najboljih austrijskih skijališta u ovoj regiji. Posebnost skijališta je da se jedan dio staza nalazi u Italiji, a drugi dio u Austriji. Skijalište se otvara početkom decembra i sezona traje do sredine aprila.

Skijalište Nasfeld-Hermagor okružuju planine Gartnerkofel (2195 m), Rosskofel (2239 m) i Trogkofel (2280 m). Staze svih težina se rasprostiru od 610-2020 m, staze su dovoljno duge i pružaju vrlo ugodno skijanje za one koji vole brzinu i za one koji vole kratke zavoje. Staze su uglavnom crvene kategorije i vrlo su raznolike. Postoje dva snowboard parka, i jedan halfpajp za one koji žele pokazati svoje sposobnosti. Ovaj ski centar je poznat i po gondoli „Millennium Express“ dugoj preko 6 km, a vožnja traje 20 minuta. Početna stanica ove gondole se nalazi u mjestu Tröpollach, 7 km udaljenom od mjesta Hermagor.

MAPA MJESTA

MAPA SKI STAZA

SNOW REPORT

WEB CAM

Nadmorska visina: 600m – 2010m 

Ski područje Nassfeld-Hermagor pripada skipasu Topski Kärnten Gold.

Ski područje Nassfeld – Hermagor: 110 km skijaških staza.

Skipas Topski Kärnten Gold: preko 1100km staza na 31 skijalištu u Koruškoj.

NASSFELD SKIJALIŠTE

KATSCHBERG SKIJALIŠTE

Kačberg (Katschberg)  skijalište na granici pokrajina Koruška i Salzburg, u regija Lungau. Zbog lahkog pristupa i lijepo uređenih staza  ovo skijalište posjećuje sve veći broj skijaša. Skijalište pripada području Kačberg i nalazi se na dva vrha, “Aineck” 2220 m i “Tschanek” 2030 m. Ima ukupno 70 km staza, 16 ski liftova. U podnožju se nalazi mjesto Katschberghohe na 1641 m/nv odakle polaze sve žičare. Kačberg ima nekoliko après ski barova, prodavnica, diskoteku i brojne ski škole. Prednost skijališta Kačberg su široke staze na kojima gotovo nikada nema gužvi, i to je sigurno jedan od razloga zašto porodice sa djecom biraju ovo skijalište za svoje zimovanje. Ono po čemu se Kačberg definitivno izdvaja je po velikom broju igrališta uređenih samo za djecu, a na stazama su postavljene razne zanimacije za najmlađe.

MAPA MJESTA

MAPE SKI STAZA

SNOW REPORT

WEB CAM

Nadmorska visina: 1450m – 2220m.

Skipas Oberlungau: 150km staza u okviru područja: Katschberg-Aineck, Grosseck-Speiereck, Fanningberg do Obertauern.

Skipas Topski Kärnten Gold: preko 840km staza na 24 skijališta u Koruškoj i 7 skijališta u Istočnom Tirolu.

KATCHBERG SKIJALIŠTE

Termini