Osnovne informacije

Atina – NOVA GODINA

31.12.2017-03.01.2018

 

Atina se često naziva kolijevkom zapadne civilizacije. Jedan je od najstarijih svijetskih gradova… Grad je dobio ime po boginji zaštitnici – Atini. Često se naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V vijeka prije nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih građevina i umjetničkih djela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primjera klasične grčke umjetnosti i arhitekture.

  1. Dan (31.12.2017) Sarajevo – Beograd – Atina:

Okupljanje grupe ispred Zemaljskog muzeja u dogovoreno vrijeme i vožnja sa usputnim pauzama prema Beogradu. Po dolasku na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, slijede carinske i pasoške kontorle te ukrcaj na let Beograd –Atina. Po slijetanju u Atinu slijedi transfer do hotela , doček Nove godinu u nekoj od diskoteka ili na trgu. SRETNA NOVA!!! Zabava do ranih 2018. GODINA jutarnjih sati. Noćenje.

 

  1. Dan (01.01.2018.) Atina

Kasni doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti u samom gradu.. Fakultativni razgled grada pješice u pratnji lokalnog vodiča: Parlament, Trg Sintagma, Park Ethnikos Kipos, Hadrijanovi stupovi, Spomenik Apolonu, Platonova akademija, Grob neznanog junaka, Trg Omonia, Antički stadion na kojem su održane prve Olimpijske igre, ruševine Zeusova hrama, Avenija kraljice Sofije; Akropola, Pinakoteka, Propileji, Partenon, Nikin hram, Erehteion, Odeon, Tezejev hram, Dionizijevo kazalište. Povratak u hotel. Noćenje

 

  1. Dan (02.01.2018) Atina

Doručak. Odlazak do Peloponeza. Put vodi od Atine duž Saronskog zaliva, prema Korintskom kanalu, koji povezuje Egejsko i Jonsko more. Nakon kratkog zadržavanja , nastavak putovanja i dolazak u Mikenu, inače „grad bogat zlatom”, koji je bio jednim od glavnih središta Egejske kulture. Zbog utjecaja i značaja, čitavo razdoblje (1600. – 1100. Godine p.n.e.) je nazvano mikenskim. Vrhunac slave i moći dostiže u 14. vijeku p.n.e. i iz tog perioda datira Atrejeva riznica, tj. kraljevska grobnica koja spada u najlepše arhitektonske primjere tog doba. Obilazak obuhvata i Lavlja vrata, Kiklopske zidove, kraljevski krug grobova…Slijedi nastavak putovanja kroz pitoreskne predele Argolide (okrug na Peloponezu), u pravcu Nafpliona, glavne luke istočnog Peloponeza i grada poznatog po mletačkoj tvrđavi Palamidi, sakoje pogled obuhvata čitav grad i Argolski zaliv. Nastavak putovanja ka Epidaurusu i poseta čuvenom pozorištu iz 4. vijeka p.n.e., koje je savršeno očuvano do danas i poznato po izuzetnoj akustičnosti. Povratak u Atinu u večernjim časovima. Noćenje.

 

  1. Dan (03.01.2018) Atina – Beograd- Sarajevo

Doručak, odjava iz hotela i transfer do aerodrome. Let na relaciji Atina-Beograd. Po slijetanju na aerodrom Beograd, slijedi transfer putnika do Sarajeva. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima.

 

Cijena za rezevacije do 15.10.2017 ( PRVIH 10 REZERVACIJA) – 649KM SA TAXAMA

Cijena za kasnije rezervacije: 799KM

 

 

U cijenu uključeno:

*Prevoz na relaciji Sarajevo-Beograd (aerodrom) –Sarajevo

*Avio karta na relaciji Beograd-Atina-Beograd sa pripadajucim taxama

*Hotelski smjestaj 3ND, u hotelu sa 4*

*Pratioc putovanja za min. 15 prijava

*Organizacija putovanja

*Ručna prtljaaga do 8kg

 

 

U cijenu nije uključeno:

*PZO 8/16KM

*Fakultativni izleti

*Individualni trpškovi

*Doplata za jednokrevetnu sobu 100KM

*Torba koja ide u prtljažni prostor – na upit

 

Za putovanje vrijede opšti uslovi putovanja

Važenje pasoša, minimalno 90 dana od datuma povratka.

Termini