Osnovne informacije

Kapadokya / April 2019.

5 dana 4 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 10.04.2018.g.

1.DAN SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 100min prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje aviona prema Istanbulu u 09:05h. Let u trajanju cca 100min. Po dolasku u Istanbul, presjedanje na let prema Nevšehiru u 17:20h. Let u trajanju cca 80min. Dolazak u Nevšehir u večernjim satima cca 18:40h. Transfer prema mjestu Goreme. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Noćenje.

2.DAN GOREME / FAKULTATIVNI IZLETI

Doručak. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta – crvena tura. Odlazak na otvoreni muzej Goreme, obilazak u pratnji lokalnog vodiča. Zatim odlazak do tvđrave Učhisar. Slobodno vrijeme za penjanje na tvrđavu. Ručak. Zatim odlazak u selo Čavušin. Slobodno vrijeme za čaj. Odlazak do Avanosa. Povratak u Goreme. Slobodno vrijeme za šetnju i upoznavanje sa mjestom u kojem boravimo. Mogućnost za vožnju quadovima. Noćenje.

3.DAN GOREME / FAKULTATIVNI IZLETI

Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta – vožnja balonima. Polazak u ranim jutarnjim satima cca 05:00h. Lagani doručak, i priprema za polijetanje. Let u trajanju cca 1h. Po završetku otvaranje šampanjca, proslava te dobijanje certifikata za letenje. Povratak u hotel. Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Mogućnost za vožnju quadovima. Noćenje.

4.DAN GOREME / FAKULTATIVNI IZLETI

Doručak. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta – zelena tura. Odlazak u dolinu Ihlara (cca 3,5km šetnje). Zatim odlazak u podzemni grad Derinkuyu. Ručak. Po završetku posjeta Manastiru Selime. U povratku uživanje u panoramskom pogledu na Goreme i dolinu Golubova. Povratak u Goreme. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.

5.DAN ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Istanbulu u 14:50h. Dolazak u Istanbul u 16:25h te presjedanje na let prema Sarajevu u 19:20h. Dolazak u Sarajevo u 20:15h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

FIRST MINUTE CIJENA – 615,00 KM
-za uplate do 19.01.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 665,00 KM
-rađeno na bazi 25 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:
*Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Nevšehir (presjedanje Istanbul) – Sarajevo;
*Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Nevšehiru;
*Smještaj u Kapadokyi / Goreme, u hotelima 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
OGLEDNI HOTEL: TOURIST HOTEL & RESORT
*Vodičko osoblje sa poznavanjem turskog jezika sve vrijeme putovanja;
*Troškovi organizacija putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:
*Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM;
*Putničko-zdravstveno osiguranje – 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
*Fakultativni izleti;
VOŽNJA BALONIMA – cca 110,00 – 130,00 EUR po osobi;
CRVENA TURA GOREME – cca 40,00 EUR po osobi;
ZELENA TURA GOREME – cca 40,00 EUR po osobi;
*Bakšiš za vozače i vodiče u Turskoj – cca 10,00 EUR za sve dane;

Termini