Osnovne informacije

Istanbul / Mart 2019. – avion

5 dana 4 noćenje sa doručkom / TURKISH AIRLINES

TERMINSKI POLAZAK: 06.03.2019.g.

1.DAN SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak na međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje za Istanbul u kasnim večernjim satima 20:20h (TURKISH AIRLINES). Let u trajanju 100min. Dolazak u Istanbul. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.DAN KRSTARENJE BOSFOROM – DOLMABAHČE DVORAC

Doručak. Mogućnost za fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM – privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Usputno šetnja do luke uz kratku posjetu Turbetu Sultana Suleymana i Hurem Sultan. Na dvosatnom krstarenju ćete uživati u pogledu na: Suleymanija džamiju, Galata toranj, Galata most, Eminonu, Topkapi dvorac, Dolmabahče dvorac, mostovi koji povezuju dva kontinenta, djevojačka kula i dr. Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najljepših dvoraca u Evropi, koji je izgrađen u 19st., i u kojem se čuvaju razni eksponati iz tog perioda,odnosno raskoš i luskuz modernih Osmanlija. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN TOPKAPI DVORAC – TURSKO VEČE

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Topkapi dvorcu, koji je bio sjedište 25 sultana Osmanskog Carstva. U dvorcu ćete vidjeti: divan, arhiv, kuhinju, privatne odaje, sobu gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhameda, i još mnogo toga. Po završetku slobodno vrijeme za šetnju ili odlazak na Džumma namaz. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, animacijski program, trbušne plesačice uživati u trosatnom večernjem krstarenju na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN VIDIKOVAC ČAMLIDŽA – MUZEJ PANORAMA 1453 – MUZEJ MINIATURK – EYUP

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DAN ISTANBUL – SARAJEVO

Rani doručak. Odjava iz hotela, te transfer prema aerodromu cca 08:15h. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu cca 11:00h(TURKISH AIRLINES). Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

FIRST MINUTE CIJENA – 375,00 KM
-za uplate do 08.02.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 425,00 KM
-rađeno na bazi 25 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:
*Avio prijevoz na relaciji SARAJEVO – ISTANBUL – SARAJEVO;(TURKISH AIRLINES)
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
*Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
*Loko tour Sultanahmet u pratnji vodiča;
*Organizaciju putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:
*Aerodromske takse – 175,00 KM (plaćaju se u agenciji);
*Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
*Fakultativne izlete i ulaznice;
KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR; TOPKAPI DVORAC – 20-25,00 EUR; TURSKO VEČE – 35,00 EUR; CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR;

Termini