Osnovne informacije

Istanbul / Maj 2019 – avion

4 dana 3 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 01.05.2019.g.

1.DAN SARAJEVO – ISTANBUL / KRSTARENJE BOSFOROM – LOKO TOUR

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u prijepodnevnim satima – cca 11:30h. Let u trajanju 100 min. Dolazak u Istanbul po lokalnom vremenu 14:15h, pasoška kontrola, preuzimanje kofera, te transfer do hotela. Smještaj grupe. Kraći odmor. U predvečernjim satima cca 17:30h mogućnost za fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM – privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, gdje ćemo usputno posjetiti turbe Sultana Sulejmana i Hurem Sultan. Po dolasku na brodicu započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku u pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Gulhane park, Aya Sofija (bez ulaznica), Plava džamija, Hipodrom…). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Noćenje.

2.DAN CJELODNEVNI IZLET

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453 u kojem ćete imati osjećaj kao da i Vi skupa sa Sultanom Mehmedom Fatihom osvajate Istanbul. U nastavku dana prelazak na azijski kontinent i posjeta VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta MUZEJU MINIATURK koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Ili za posjetu Vidikovcu Pierre Loti. Povratak u hotel.

3.DAN TOPKAPI DVORAC – AYA SOFYA – ORIJENTALNO VEČE

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Po završetku slobodno vrijeme za čaj, kahvu, ručak i džumma namaz. U poslijepodnevnim satima mogućnost za posjetu nekadašnjoj crkvi, džamiji a danas jednom od najposjećenijih muzeja AYA SOFIJI. Obilazak upratnji lokalnog vodiča. Po završetku slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosit. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na ORIJENTALNO VEČE na Bosforu, gdje ćete u trosatnom krstarenju uživati u plesu derviša, folkloru, orijentalnoj muzici i trbušnim plesačicama uz obilatu tursku kuhinju. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela do 12:00h. Transfer prema aerodromu u 12:30h. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu – cca 15:05h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo po lokalnom vremenu 15:45h. Kraj programa.

FIRST MINUTE CIJENA – 415,00 KM
-za uplate do 08.03.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 465,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

*Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo
*Smještaj u Istanbulu, u hotelima  3* na bazi 3 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
Ogledni hoteli: ASPALACE, MERETTO, MISA, HAMIDIYE…
Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
*Loko tour Sultanahmet;
*Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:
*Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM;
*Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
*Fakultativni izleti i ulaznice;
KRSTARENJE BOSFOROM – cca 15 EUR; TOPKAPI DVORAC – cca 20/25 EUR; AYA SOFYA – cca 20,00 EUR;
CJELODNEVNI IZLET (Vidikovac, Miniaturk, Panorama, Eyup) – cca 30 EUR; TURSKO VEČE – cca 35 EUR;
*Doplata za jednokreventu sobu – cca 150,00 KM;

Termini