Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

- LJETO 2020.TURSKA – KUŠADASI – AVIONOM -

01.06.2020. – 08.06.2020.

HOTELSKI POPUSTI DO 30% ZA RANE REZERVACIJE UKLJUČENI U CIJENU

Program putovanja i cjenovnik broj 1. važi do 31.01.2020.


KUŠADASI - Najpopularnije ljetovalište na turskoj obali Egejskog mora. Glavni ukras ovog lijepog i bezbjednog grada (oko 60000 stanovnika) su prelijepe pješčane plaže, Long Beach (20km), Ladies Beach (2km), Kustur Beach (4.5km) i Pamucak Beach (12km), koje privlače veliki broj turista iz cijeloga svijeta. Vanpansionska ponuda je izuzetna: kafidi, nacionalni i drugi restorani, diskoteke... Prava atrakcija su živopisne i dobro snabdjevene prodavnice, a posebno Veliki Bazar, gdje se nude raznovrsni artikli za svačiji ukus i džep! U arhitekturi mjesta dominira evropski i mediteranski stil, tako da de Vas na klasičan orijent podsjetiti samo egzotični mirisi vrsnih domadih kulinarskih specijaliteta. U okolini Kušadasija su drevni istorijski spomenici: Efes, Hierapolis (Pamukkale), Didima i Milet, koje možete (fakultativno) obidi. Mini busom (dolmušom) ste povezani sa centrom grada ili plažom u svako doba. Bilo da Vam je cilj da se relaksirate i sakupite energiju za novu godinu ili da obidjete istorijske lokalitete i doživite nova iskustva Kušadasi predivno odmaraliste na uzbudljivom Egejskom moru je najbolje mjesto za to.

PROGRAM PUTOVANJA

 

1.dan (01.06.2020): SARAJEVO  - KUŠADASI

Okupljanje putnika na Aerodromu Sarajevo dva sata prije leta na relaciji Sarajevo – Izmir u 12:00 (sa presjedanjem u Istanbulu). Planirano slijetanje u Izmir je u 18:00 po lokalnom veremenu. Nakon slijetanja slijede pasoške kontrole i transfer prema odabranom hotelu u Kušadasiju. Po dolasku slijedi prijava u hotel. Početak korištenja usluga hotela. Noćenje.

2.dan – 7.dan (02.06. – 07.06.2020): KUŠADASI

Boravak u hotelu na bazi izabrane usluge.Noćenje;

U peridu bioravka u hotelu bit će Vam ponuđeni fakultativni izleti.

 

08.dan (08.06.2020): KUŠADASI - SARAJEVO

Doručak. Napuštanje hotela prema hotelskim pravilima. Transfer prema aerdromu u dogovreno vrijeme. Po dolasku slijedi prijava na let Izmir – Sarajevo u 16:00 (sa presjedanjem u Istanbulu). Planirano slijetanje u Sarajevo je u 17:05 po lokalnom vremenu.

 

CIJENA

CJENOVNIK BROJ 1. – VRIJEDI DO 31.01.2020.

NAZIV HOTELA

KATEGORIZACIJA

USLUGA

CIJENA PO OSOBI U KM

COASTLIGHT

4*

AI

880 KM

MARTI BEACH

4*

HB

950 KM

ASENA

3*

AI

930 KM

TUSAN BEACH RESORT

5*

AI

1350 KM

ARORA

4*

AI

950 KM

OMER HOLIDAY RESORT

4*

AI

1120 KM

AMARA ELITE

5*

AI

1500 KM

SEALIGHT FAMILY CLUB

4*

AI

1099 KM

GRAND BELISH

5*

AI

1099 KM

LE BLEU

5*

AI

1130 KM

GRAND BLUE SKY

4*

AI

1150 KM

BATIHAN BEACH RESORT

4*

AI

1180 KM

KUSADASI PALM WINGS BEACH RESORT

5*

AI

1180 KM

PALM WINGS EPHESUS

5*

AI

1280 KM

BB – NOČENJE SA DORUČKOM

HB – POLUPANSION – DORUČAK I VEČERA

AI – ALL INCLUSIVE – SVE UKLJUCENO (tri obroka, medjuobroci – pice oz obroke i piće mimo obroka) – vrijeme pruzanja usluge ovisi od hotela do hotela, ali obicno je to od 08h ujutru do 23h

Djeca koja ostvaruju pravo na besplatan smještaj plaćaju 560 KM

POPUSTI ZA DJECU:

 Hoteli 4* i 5* sa all inclusive uslugom –besplatan smjestaj za: Prvo dijete do 12 god. (osim hotela Grand Sahin i Arora, gdje djeca ostvaruju popuste na smjestaj) i drugo dijete do 2 god. uz dvoje odraslih

Za drugo dijete molim Vas da nas kontaktirate.

 

U CIJENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

  • Avio karte sa taksama na relaciji Sarajevo – Izmir – Sarajevo (via Istanbul) – ekonomska klasa

· Čekirana torba 20 kg

· Transfer od aerodromu u Izmiru do odabranog hotela i nazad

  • smještaj u odabranom hotelu na bazi 7 nocenja + odabrana usluga,

U CIJENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

  • individualni troškovi,

· fakultativni izleti,

· Vize (za osobe koje posjeduju BiH pasoš vize nisu potrebne, za nosice pasoša drugih država potrebno je provjeriti da li je potrebna viza)

  • međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

VAŽNE NAPOMENE ZA PROGRAM “LJETO 2020. TURSKA – KUŠADASI – AVINOM”

•Cjenovnik br. 1 obuhvata popuste do 30% za rane rezervacije koji su uključeni u cijenu putovanja (napomena: za ostvarivanje važedih popusta iz cjenovnika potrebna je uplata akontacije 30% od ukupne cijene putovanja;

• Hotelska kategorizacija smještaja odgovara službenoj lokalnoj kategorizaciji.

• U svim objektima gdje ima ishrane, usluga je po principu samoposluživanja – izbor više jela, osim kada u hotelima boravi manje osoba kada se prelazi na meni-klasičan način usluživanja, izbor dva do tri jela.

 

USLOVI I NAČINI PLACANJA

• Cijena putovanja iskazana je u KM. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplacuje se akontacija u iznosu od 30% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplacuje se preostalih 70% do punog iznosa cijene putovanja.

• Placanje može biti:

1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun c) karticama – debitne i kreditne kartice

2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija (30%), a ostatak u mjesečnim ratama do polaska ili putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima imamo potpisan ugovor.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

• Agencija preporučuje putnicima, da prije polaska na putovanje, pribavi policu Međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja da li preko nas ili individualno. Posjedovanje gore navedenog osiguranja je obavezno za sve putnike koji putuju van granica BiH.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

• Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana prije početka putovanja uslijed prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smještaj u drugom objektu iste kategorije i cijene. Organizator ima pravo da u prvim i posljednjim smjenama kada se hotel tek otvara ili zatvara zbog nedovoljne popunjenosti pomjeri datum započinjanja usluge ili ponudi alternativni hotel sa istim datumom. U slučaju promjena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cijena, izmjene programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana prije početka putovanja.

• Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrijednim stvarima i prtljagu; Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja

• Popusti za djecu važe samo u pratnji dvije punoplatežne osobe, s tim da lica kojima je odobren popust spavaju na pomodnim ležajevima (fotelja, sofa na razvlačenje, metalni ili drveni ležaj na rasklapanje sa tanjim dušekom), u tipovima soba koje dozvoljavaju smještaj za više od dvije osobe, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cjenovniku. Ukoliko je dijete u sobi sa jednom odraslom osobom, placa punu cijenu smještaja, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cjenovniku. Djeca do 2 godine ukoliko ne placaju smještaj i sjedište, nemaju ležaj u hotelu kao ni ishranu. Krevetac za bebu u nekim hotelima se placa i uzima po ličnom zahtjevu na recepciji, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cjenovniku. Za ostvarivanje popusta kod djece, mjerodavan je datum rođenja i starost djeteta u momentu putovanja.

• Za ovo putovanje vrijede Opšti uslovi putovanja. Agencija smatra da se putnik u cijelosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.