Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

HOTELSKI POPUSTI DO 30% ZA RANE REZERVACIJE UKLJUČENI U CIJENU

Program putovanja i cjenovnik broj 1. važi do 31.01.2020.


Češme je najzapadniji primorski grad u Turskoj, smješten na obalama Egejskog mora. Zbog prijatne klime, kristalno čistog toplog mora, prelijepih pješčanih plaža i prirodnih ljepota u okruženju, Češme se razvilo u poznato međunarodno ljetovalište, sa velikim brojem hotela i marinom u samom centru grada, oko koje su smješteni restorani, kafići, butici, po čemu su Češme jedinstvene.Klimu ovog područja karakterišu suha i znatno prijatnija, hladnija ljeta nego što je to slučaj u ostalim ljetovalištima.Za one koji putuju sa djecom neka ne brinu jer većina hotela ima posebne programe za djecu, igraonice i restorane koji služe picu, hamburgere i ostalu brzu hranu za slučaj da se mališanima ne svidi turski meni.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan (01.06.2020): SARAJEVO  - ČEŠME

Okupljanje putnika na Aerodromu Sarajevo dva sata prije leta na relaciji Sarajevo – Izmir u 12:00 (sa presjedanjem u Istanbulu). Planirano slijetanje u Izmir je u 18:00 po lokalnom veremenu. Nakon slijetanja slijede pasoške kontrole i transfer prema odabranom hotelu. Po dolasku slijedi prijava u hotel. Početak korištenja usluga hotela. Noćenje.

2.dan – 7.dan (02.06. – 07.06.2020): ČEŠME

Boravak u hotelu na bazi izabrane usluge.Noćenje;

U peridu bioravka u hotelu bit će Vam ponuđeni fakultativni izleti.

08.dan (08.06.2020): ČEŠME- SARAJEVO

Doručak. Napuštanje hotela prema hotelskim pravilima. Transfer prema aerdromu u dogovreno vrijeme. Po dolasku slijedi prijava na let Izmir – Sarajevo u 16:00 (sa presjedanjem u Istanbulu). Planirano slijetanje u Sarajevo je u 17:05 po lokalnom vremenu.

CIJENA

CJENOVNIK BROJ 1. – VRIJEDI DO 31.01.2020.

NAZIV HOTELA

KATEGORIZACIJA

USLUGA

CIJENA PO OSOBI U KM

BABAYLON HOTEL

4*

AI

950 KM

SCALA NUOVA INKIM HOTEL CESME

3*

AI

990 KM

BOYALIK BEACH HOTEL CESME

4*

HB

1180 KM

ZIGANA RESORT ALACATI

5*

AI

1500 KM

SHERATON CESME HOTEL

5*

HB

1500 KM

ILICA HOTEL SPA&WELLNESS RESORT

5*

BB

1850 KM

BB – NOĆENJE SA DORUČKOM

HB – POLUPANSION – DORUČAK I VEČERA

AI – ALL INCLUSIVE – SVE UKLJUCENO (tri obroka, medjuobroci – pice oz obroke i piće mimo obroka) – vrijeme pruzanja usluge ovisi od hotela do hotela, ali obicno je to od 08h ujutru do 23h

 

U CIJENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

  • Avio karte sa taksama na relaciji Sarajevo – Izmir – Sarajevo (via Istanbul) – ekonomska klasa

· Čekirana torba 20 kg

· Transfer od aerodromu u Izmiru do odabranog hotela i nazad

  • smještaj u odabranom hotelu na bazi 7 nocenja + odabrana usluga,

U CIJENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

  • individualni troškovi,

· fakultativni izleti,

· Vize (za osobe koje posjeduju BiH pasoš vize nisu potrebne, za nosice pasoša drugih država potrebno je provjeriti da li je potrebna viza)

  • međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

Djeca koja ostvaruju pravo na besplatan smještaj plaćaju 560 KM

POPUSTI ZA DJECU:

 Hoteli 4* i 5* sa all inclusive uslugom – besplatan smjestaj za: Prvo dijete do 12 god. (osim hotela Grand Sahin i Arora, gdje djeca ostvaruju popuste na smjestaj) i drugo dijete do 2 god. uz dvoje odraslih

Za drugo dijete molim Vas da nas kontaktirate.

VAŽNE NAPOMENE ZA PROGRAM “LJETO 2020. TURSKA – ČEŠME – AVINOM”

•Cjenovnik br. 1 obuhvata popuste do 30% za rane rezervacije koji su uključeni u cijenu putovanja (napomena: za ostvarivanje važedih popusta iz cjenovnika potrebna je uplata akontacije 30% od ukupne cijene putovanja;

• Hotelska kategorizacija smještaja odgovara službenoj lokalnoj kategorizaciji.

• U svim objektima gdje ima ishrane, usluga je po principu samoposluživanja – izbor više jela, osim kada u hotelima boravi manje osoba kada se prelazi na meni-klasičan način usluživanja, izbor dva do tri jela.

USLOVI I NAČINI PLACANJA

• Cijena putovanja iskazana je u KM. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplacuje se akontacija u iznosu od 30% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplacuje se preostalih 70% do punog iznosa cijene putovanja.

• Placanje može biti:

1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun c) karticama – debitne i kreditne kartice

2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija (30%), a ostatak u mjesečnim ratama do polaska ili putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima imamo potpisan ugovor.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

• Organizator preporučuje putnicima, da prije polaska na putovanje, pribavi policu Međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja da li preko nas ili individualno. Posjedovanje gore navedenog osiguranja je obavezno za sve putnike koji putuju van granica BiH.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

• Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana prije početka putovanja uslijed prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smještaj u drugom objektu iste kategorije i cijene. Organizator ima pravo da u prvim i posljednjim smjenama kada se hotel tek otvara ili zatvara zbog nedovoljne popunjenosti pomjeri datum započinjanja usluge ili ponudi alternativni hotel sa istim datumom. U slučaju promjena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cijena, izmjene programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana prije početka putovanja.

• Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrijednim stvarima i prtljagu; Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja

• Popusti za djecu važe samo u pratnji dvije punoplatežne osobe, s tim da lica kojima je odobren popust spavaju na pomodnim ležajevima (fotelja, sofa na razvlačenje, metalni ili drveni ležaj na rasklapanje sa tanjim dušekom), u tipovima soba koje dozvoljavaju smještaj za više od dvije osobe, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cjenovniku. Ukoliko je dijete u sobi sa jednom odraslom osobom, placa punu cijenu smještaja, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cjenovniku. Djeca do 2 godine ukoliko ne placaju smještaj i sjedište, nemaju ležaj u hotelu kao ni ishranu. Krevetac za bebu u nekim hotelima se placa i uzima po ličnom zahtjevu na recepciji, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cjenovniku. Za ostvarivanje popusta kod djece, mjerodavan je datum rođenja i starost djeteta u momentu putovanja.

• Za ovo putovanje vrijede Opšti uslovi putovanja. Agencija smatra da se putnik u cijelosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.