Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

PROGRAM PUTOVANJA

1 DAN SARAJEVO- ISTANBUL - BEIRUT 26.10.
Okupljanje grupe na međunarodnom aerodromu Sarajevo u 12:15 sati. Prijava na let TK1024 za Istanbul. Polijetanje u 14:15 sati. Slijetanje u Istanbul u 17:05. Nastavak leta za Beirut u 18:45 na letu TK826. slijetanje u Beirut u 20:40, te transfer u hotel. Noćenje.

2. DAN BEIRUT 27.10. 
Nakon doručka, odlazak u panoramski obilazak centra Beiruta i posjeta Nacionalnom muzeju u pratnji lokalnog vodiča. Ručak u toku obilaska. Slobodno poslijepodne za odmor i kupanje. Noćenje.

3. DAN BEIRUT (Sydon - Tyre) 28.10.
Nakon doručka, obići ćemo dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO, ruševine drevnog Sidon morskog dvorca, dvorca St. Louis te Velike Džamije Sidon iz 16-og vijeka. Slobodno vrijeme u SOUKU u Sidonu. Nastavićemo prema Tyre te obići rimske iskopine na samoj obali mediterana. Ručak tokom obilaska. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN BEIRUT (Anjar - Baalbek)
Nakon doručka, odlazak u cjelodnevni obilazak drevnih rimskih ostataka kompleksa hramova i zgrada Baalbeck izgrađenih od grada Hieropolisa, te obilazak Iranske Džamije u Baalbek-u. Nakon toga odlazak u srednjevjekovni grad Anjar te razgled ostataka Ummayara. Nastavljamo prema. Ručak u toku obilaska. Povratak u Beirut u hotel. Noćenje.

5. DAN BEIRUT (Jeita Grotto - Harissa - Byblos) 30.10.
Poslije doručka, polazak u cjelodnevni obilazak 24 različite civilizacije u Harissi, te ćemo nastaviti prema nevjerovatnim pećinama Jeita, a obilazak završavamo u Byblosu, jednom od najstarijih gradova na svijetu. Ručak tokom obilazaka. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN BEIRUT (Tripoli - Cedars) 31.10.
Doručak. Polazak na cjelodnevni izlet u Tripoli i šume Cedra. Obići ćemo Tripoli koji su osnovali stari feničani te se mijenjale razne kulture i civilizacije tokom vjekova. Nakon toga penjemo se na najvišu planinu u Libanonu, te šetnja kroz srednjevjekovnu šumu cedra, koji je i zaštitno drvo Libanona. Ručak tokom obilaska. Povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN BEIRUT (BBittedin - Dal el Kaman) 1.11.
Nakon doručka, odlazak u poludnevni odlazak u Biteddin te obilazak palače Emira Bechir II iz 19-og vijeka, te odlazak u Deir El Kamar, tipično Libanonsko selo, sa historijskim centrom, soukom ( pijacom ), muzejom, te velikim brojem crkvi i džamija. Ručak. Povratak u Beirut. Slobodno poslijepodne za šoping. Noćenje.

8. DAN BEIRUT - loco tour 2.11.
Doručak. Slobodan dan za šoping, individualne aktivnosti i kupanje.

9. DAN BEIRUT - ISTANBUL - SARAJEVO 3.11.
Nakon doručka, slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Polazak u 11:45. Prijava na let za Sarajevo preko Istanbula na letu TK825. Slijetanje u Istanbul u 17:45, te nastavak leta za Sarajevo na letu TK 1025 u 19:30. Slijetanje u Sarajevo u 19:25.

CIJENA

2.449 KM - Cijena aranzmana po soobi u dvokrevetnoj sobi 

 

Cijena uključuje:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Beirut – Istanbul – Sarajevo ( Turkish Airlines )

 • Smještaj u hotelu Golden Tulip Midtown 4* ( ili sličan ) - Hamra na bazi 8 noćenja sa doručkom

 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Bejrutu

 • Sve izlete iz programa sa ulaznicama i uključenim ručkovima ( 6 ručkova u libanonskim restoranima sa uključenim po jednim bezalkoholnim pićem )

 • Profesionalni lokalni vodič tokom obilazaka na engleskom jeziku

 • Pratilac grupe i prevodilac, te organizacija putovanja

 • Viza za Libanon

 • Boravišna taksa

 • Obavezne napojnice

 • PZO za putnike do 60g.

Obavezne doplate:

 • Aerodromske takse:  390,00 KM

 • PZO ( putničko zdravstveno osiguranje ): +20 KM ( osobe preko 65 godina )

Za vizu potrebno: Pasoš važeći još minimalno 6 mjeseci skeniran na 1200dpi, 1 fotografija za formular, formular, potvrda o zaposlenju ( ili INDEX ili potvrda o penziji ). Putnici sa pečatom države Izrael nemogu aplicirati za vizu.

Cijena ne uključuje:

 • Bilo koji troškovi individualne prirode
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 490,00 KM