Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

Specijalna ponuda za Dan Državnosti

MALTA

22.11. – 27.11.2019

Avionom iz Budimpeste + autobus do Budimpeste

PROGRAM PUTOVANJA

 

 

 1. Dan 22.11.2019. Sarajevo

Okupljanje ispred Zemaljskog muzeja u 23:00 i prevoz autobusom na relaciji Sarajevo – Budimpesta.

 1. Dan 23.11.2019. – Sarajevo – Budimpesta - Malta

Vožnja kroz BiH sa usputnim preuzimanjem putnika na dionici Sarajevo – Visoko – Kakanj – Zenica – Zepce – Doboj. Nastavak vožnje kroz Hrvatsku i Madjarsku. Dolazak na aerodrom u Budimpeštu u Jutarnjim satima i prijava na let Budimpešta – Malta. Nakon sigurnosnih kontrola, ukrcaj u avion i let za Maltu u 12:45. Planirano vrijeme slijetanja na Maltu je u 15:05. Po slijetanju slijdedi transfer do hotela. Prijava u hotel i slobodno vrijeme za relaksaciju i odmor do 18h, nakon ćega odlazimo u zajednicku setnju i upoznavanje djela grada gdje cemo biti smjesteni. St. Julians bay. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Povratak u hotel i noćenje.

 1. Dan 24.11.2019.  – Malta (obilazak ostrva)

Dorucak. Slobodno vrijeme ili cjelodnevni fakultativni izlet, u okviru kojeg cemo obici najbitnija historijska mjesta ostrva:

La Valeta - glavni grad. koji su osnovali Malteški vitezovi Svetog Jovana, a koji će Vas ostaviti bez daha. U toku obuilaska vidjet cemo slijedece znamenitosti: nekadasnji odbrambeni bedem La Valete, a danas park Baraka, odakle se pruža najljepši pogled na najveću prirodnu luku Malte i tri historijska poluostrva; Auberge de Castille, prelijepa barokna palata, nekada sjedište vitezova Kastilje, a danas sjedište premijera Malte; Kraljevsko pozorište i centralno šetalište ulice Republike; Ko-katedrala posvećene Svetom Jovanu, u kojoj se nekada nalazila ikona Filermosa, a koja i dalje ima svoj oltar; biblioteka, gdje se nalazi čuveni Caffe Cordina; Trg Svetog Đorđa gdje se danas nalazi palata Predsjednika Malte i muzej oružja.

Vittoriosa - jedan od tri historijska grada gdje su malteški vitezovi imali svoje lođe i crkve, prije izgradnje La Valete polovinom XVI vijeka. Šetnja pravim lavirintom uskih ulica, koje nas vraćaju u slavnu historiju grada. I

Mosta – Ovdje se nalazi crkvu sa trećom najvećom kupolom na svijetu, u koju je tokom bombardovanja ostrva u II svjetskom ratu, moćnu kupolu probila bomba  njemačkog bombardera i divnim čudom nije eksplodirala.

Mdina - „Gradu tištine“ u kojoj živi još svega 300 aristokratskih porodica, potomaka malteških vitezova.

Marsaxlok -  slikovito ribarsko mjesto.

Povratak u hotel. Noćenje

 1. Dan 25.11.2019. – Malta (Gozo)

Doručak – Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet do egzotičnog zelenog ostrva – Gozo, omiljenog izletišta maltežana. Krstarenje i posjeta ostrvu, koje je po Homerovoj Odiseji bilo dom nimfe Kalipso, sa očuvanim prirodnim i historijskim znamenitostima. U okviru izleta predviđena je i posjeta glavnom gradu ostrva - Victoria, sa prelijepom katedralom i zidinama Citadele, sa koje se pruža nevjerovatan pogled na čitavo ostrvo...odlazak do romantičnog zaliva gde je predviđeno slobodno vrijeme za ručak. Za kraj ostavljamo odlazak do geološkog čudesnog predjela, gde su se snimali mnogi filmovi, koje će vas ostaviti bez daha. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. i 6. Dan, 26.11. i 27.11.2019. Malta – Budimpesta – Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme do polaska na aerodrom ili odlazak do Slijeme, odakle mozemo otici na dvosatno krstarenje impresivnom lukom Malte. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom u 13:30. Let na relaciji Malta Budimpesta je u 15:50. Planirano vrijeme slijetanja u Budimpestu je u 18:05, nakon cega slijedi prevoz prema Sarajevu. Ocekivani dolazak u Sarajevo je u srijedu 27.11, u ranim jutarnjim satima.

CIJENA

Cijene za gotovinsko placanje ili placanje preko tekuceg racuna:

499 KM za prvih 5 rezervacija

549 KM za rane rezervacije do 10.10.2019

649 KM – cijena kasnije

 

Za karticno placanje, cijene se uvecavaju kako slijedi:

3% - za jednokratno placanje

6% - za obrocno placanje do 6 mjeseci

9% - za obrocno placanje 7 do 12 mjeseci

 

Cijena uključuje:

 • Prevoz autobusom na relaciji Sarajevo – Budimpesta aerodrom – Sarajevo
 • Avio kartu sa pripadajucim taksama na relaciji – Budimpesta – Malta – budimpesta
 • Mala torba ručne prtljage dimenzija 40cm X 30 cm X 20 cm – maksimalne težine 10 kg
 • Transfer od aerodroma do hotel i nazad
 • Hotelski smjestaj na bazi 3 nocenja sa douckom u hotelu sa 3*/4*
 • Pratioc putovanja

Cijena ne uključuje:

 • Putničko zdravstveno osiguranje – 10 KM
 • Fakultativne izlete
 • Boravišnu taksu – plaća se na recepciji hotela
 • Doplata za vecu torbu rucne prtljage ili torbu koja ide u prtljezni prostor:
  Mali kofer dimenzija 55x40x20 55 KM i ide u avion.

  Veliki kofer 20 kg koji ide u prtljazni prostor 100 KM.

Popurtsi za djecu na upit.

Kalkulacija radjena na bazi minimalno 15 prijavljenih putnika

Za putovanje vrijede opsti uslovi putovanje M.