Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

Istanbul, univerzalna ljepota u kojoj pjesnik i arheolog, diplomata i trgovac, princeza i mornar, sjevernjak i zapadnjak vrište s istim divljenjem. Cijeli svijet misli da je ovaj grad najljepše mjesto na svijetu

PROGRAM

1. DAN  22.novembar / petak - SARAJEVO  –  ISTANBUL

Sastanak na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Polazak za Istanbul u 12:00h. Po dolasku u Istanbul (15:45h po lokalnom vremenu), te nakon pasoške i carinske kontrole transfer prema hotelu. Uz informacije o najljepšem gradu u Turskoj, doživjet ćete ugodnu vožnju, uz obalu mora i uživati u živopisnim cvjetnim pejzažima. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

2. DAN  23.novembar / subota    –       ISTANBUL

Nakon doručka Vam predlažemo fakultativni izlet  koji uključuje posjetu Ejupsultan četvrti, Sulejmaniji džamiji, Plavoj džamiji, Hipodromu i Cisternama.  Ejupsultan četvrt - cijeli grad u gradu, pravi istočnjački kompleks sa mnogobrojnim sadržajima. Prva tačka za razgledanje je, ipak,  pomenuta Ejup džamija.. Prelijepa elegantna džamija sveto je mjesto ne samo za muslimane, svaki čovek sa iole razvijenim osećajem za vjeru se ovdje osjeća kao svoj na svome. Sve je puno ljudi koji se mole na različitim jezicima, puno je pozitivne energije. U džamijskoj okolini su fontane, česme, prelijepa mjesta za sjedenje i razmišljanje. Sulejmanija džamija (Suleymaniye Camii) je druga po veličini džamija u Istanbulu, smještena na ‘trećem brdu’, usred kompleksa islamskih građevina. I ona je, kao i Plava džamija, a i mnoge druge, građena po uzoru na Aja Sofiju, što pokazuje  vrlo jak vizantski uticaj na islamsku arhitekturu. Graditelj je čuveni Mimar Sinan, najveći arhitekta Otomanske imperije. Iako je posjećuje manje turista nego Plavu džamiju, sa svoje uzvišene pozicije na brdu ostavlja monumentalniji i spokojniji dojam. U njoj je turbe  osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. vijeku, kao i njegove žene Haseki Hurem. zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana.) Nakon obilaska Sulejmanije i Plave džamije, obilazak cisterni . Rimski podzemni rezervoar za vodu “Cisterna basilica”, Cisterna tur. “Yerebatan Sarayı”, (potopljena palata) nekad najveća od nekoliko stotina koliko ih je bilo ispod grada Konstantinopolisa; izgrađena je u 6. vijeku, za vrijeme vladavine Justinijana I kako bi se rastućem gradu osigurala pitka voda. Cisterna je danas popunjena sa cca 50cm vode, a poribljena je zlatnim ribicama, koje povremeno izranjaju i dodatno upotpunjavaju cjelokupnu atmosferu. Izuzetan ugođaj daje i osvjetljenje crvene boje, koje je izuzetno upečatljivo. Fotografisanje je dozvoljeno. Nakon obilaska Cisterne povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN  24. novembar / nedjelja–     ISTANBUL

Doručak. Poslije doručka fakultativni izlet koji uključuje krstarenje Bosforom obilazak četvrti Ortakoy i Taksima.

Vožnja brodicom po Bosforu (cca1,5h-2h)  ispod Bosforskog mosta koji spaja dva kontinenta, a između dva kontinenta uz razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula) i mnoge vile turskih milionera koje se nalaze uz samu obalu Bosfora (Azijska strana Istanbula). Nakon krstarenja posjeta Ortakoy-a najpoznatijem izletištu osmanskih vladara. U njemu se nalazi veliki broj restorana,barova,prodavnica i shooping mall. U Ortakoy-u morate probati najljepši krompir (kumpir) i čuvene vafle. Nakon  kraće pauze vozimo se prema Taksimu, slobodno vrijeme za šetnju Istiklal ulicom prepunom trgovina, kafića i restorana. Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo fakultativni grupni odlazak na orijentalnu večer u jedan od istanbulskih restorana, gdje će te uz večeru i piće uživati u fantastičanom  zabavnom programu koji uključuje trbušne plesačice, muzičare,  folklorne grupe i  animatore. Povratak u hotel i noćenje.

4. DAN  25. novembar / ponedjeljak –     ISTANBUL

Nakon doručka slobodan dan za individualne aktivnosti. U poslijepodnevnim satima transfer do aerodroma. Let za Sarajevo u 19:30h. Dolazak u Sarajevo je planiran u 19:25h (lokalno vrijeme). KRAJ USLUGE.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA: 

399,00 KM  - za rezervacije i uplate do 05.09.2019.

459,00 KM – za rezervacije i uplate od 06.09.2019.

Cijene izražene po osobi u dvokrevetnoj / trokrevetnoj sobi.

Popusti za djecu:

Dijete do 6 godina u pratnji dvije odrasle osobe – popust 120,00 KM;

Dijete od 6-12 godina u pratnji dvije odrasle osobe – popust 60,00 KM

 

U cijenu je uračunato:

- Avio karta Sarajevo-Istanbul-Sarajevo
- Smještaj u hotelu Dalan  3* na bazi 3  noćenja sa doručkom
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- Organizacija putovanja
- Pratilac grupe

 

U cijenu nije uračunato:

- Aerodromske taxe 253,00 KM (plaćaju se u agenciji)
- Doplata za jednokrevetnu sobu 150,00 KM
- Fakultativni izleti prema programu
- PZO 10,00 KM
- Ostale usluge koje nisu izričito navedene u ovom programu

 

Važne napomene:

  • Organizator zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata od strane avio kompanije.
  • Ukoliko se ne ispuni kvota za minimalni broj prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza aranžmana, o čemu je dužan pismeno obavijestiti putnike.
  • STORNIRANJE PUTOVANJA OD STRANE PUTNIKA: 5% ako se putovanje otkaže od dana potpisa ugovora do 45 dana prije početka putovanja (blagovremeni otkaz)
  • 10% za otkaz od 44 do 30 dana prije početka putovanja
  • 20% za otkaz od 29 do 20 dana prije početka putovanja
  • 40% za otkaz od 19 do 15 dana prije početka putovanja
  • 80% za otkaz od 14 do 10 dana prije početka putovanja
  • 95% za otkaz od 9 do 6 dana prije početka putovanja
  • 100% ako se putovanje otkaže od 5 do 0 dana prije početka putovanja ili kada putovanje već započne, ili u toku putovanja
  • Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija  nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu.

Prilikom rezervacije, potrebno je uplatiti min. 40% od ukupne cijene aranžmana. Ostatak uplate najkasnije 15 dana prije polaska.

Za putovanje važe Opći uslovi putovanja VP.