Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

- Doček Nove godine u ISTANBULU   -

- avionom iz Sarajeva -       

POLAZAK: 29.12.(Utorak) 2020. godine iz Sarajeva. Let TK1024, vrijeme leta u 07:30 sati

POVRATAK: 02.01. (Subota) 2021. god. iz Istanbula. Let TK1025, vrijeme leta  19:25 sati

PROGRAM PUTOVANJA gt

1. Dan 29.12.2020. (Utorak) SARAJEVO – ISTANBUL

   Planirani dolazak putnika na MA Sarajevo 05:30 sati. Priprema za let broj TK1024 (Turk­ish Airlines). Planirano vrijeme leta u 07:30 sati. Dolazak na Aerodrom Istanbul u Istanbulu planiran je u 11:30 sati. Nakon pasoške i carinske kontrole, bus transfer do hotela 3*. Istanbul je savršen spoj Istoka i Zapada, prošlosti  i sadašnjosti, kombinacije istočne kulture i zapadnog načina življenja. U istanbulskim se noćima obasjanim mjesečinom, fabričkih dimnjaka i prekrasnih palača bude neke od priča iz Hiljadu i jedne noći...Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. Dan 30.12.2020. (Srijeda) ISTANBUL – CITY TOUR

Doručak. Fakultativno polazak na panoramski razgled grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča na našem jeziku (posjeta antičkom Hipodromu, Egi­patski obelisk, Plava džamija (džamija Sultana Ahmeda), džamija Aja Sofija, Topkapi palata (bez ulaz­nica)..., Slobodno vrijeme na Sultanahmetu i Kapali čaršiji. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. Dan 31.12.2020. (Četvrtak) ISTANBUL – BOSFOR – EYUP

Doručak. Fakultativno odlazak do luke Eminonu. Ukrcavanje na brod. Vožnja brodom Bosforom u trajanju od dva (2) sata, uz asistenciju lokalnog vodiča na našem jeziku. Nakon vožnje brodom odlazak autobusom do Eyup Sultan džamije, gdje se nalazi turbe Mehmet Paše

Sokolovića i vidikovac Pjer Lotti. Nakon toga odlazak na Taksim uz slobodno vrijeme za šoping u Istikal ulici. Povratak u hotel sa Taksima u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Doček Nove godine predlažemo na trgu Taksim (odlazak javnim prevozom) ili fakultativno u nekom o restorana. Noćenje.

      4. Dan 01.01.2021. (Petak) ISTANBUL  

      Doručak. Slobodno vrijeme za individualne programe ili poludnevni fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula koji započinjemo posjetom Čamlidži (267m nadmorske visine), odakle se pruža najljepši pogled na Istanbul, na Bosfor i njegove mostove - jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući. Na vidikovcu se nalazi i najveća džamija u Istanbulu – Čamlidža džamija. Nastavak obilaska azijske strane Istanbula i posjeta Uskudaru odakle se pruža pogled na Djevojačku kulu (danas svetionik). Nakon toga slijedi odlazak u neki od šoping centara. Pauza za ručak i šoping.  Noćenje.

      5. Dan 02.01.2021. (Subota) ISTANBUL  – SARAJEVO

  U jutarnjim satima odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska na   transfer. Bus transfer do aerodroma. Let Istan­bul – Sarajevo planiran u  19:25 sati. Broj leta TK1025. Dolazak u Sarajevo planiran je u 19:25 sati.

 

CIJENA

CIJENA: 449,00 KM za rezervacije do 26.11.2020.

CIJENA UKLJUČUJE: Avio prevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines), dozvoljena količina prtljaga 30 kg po osobi, 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3*  u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama, bus transfer aerodrom – hotel – aerodrom, pratilac grupe na našem jeziku koji će  grupu dočekati na aerodromu u Istanbulu, troškove rezervacije i organizacije putovanja.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE: Aerodromske, sigurnosne i druge taxe u Sarajevu i Istanbulu 220,00 KM, obavezno međunarodno grupno putno zdravstveno osiguranje 10 KM (za osobe preko 65 godina iznosi 20,00 KM), doplata za 1/1 sobu 150,00 KM, fakultativne izlete.

 

    Uslovi plaćanja: Nepovratni avans 40% total iznosa prilikom rezervacije, ostatak 20 dana do polaska na putovanje.

 

NAPOMENA: Svi fakultativni izleti i posjete pažljivo su i posebno kreirani, imajući u vidu želju grupe za kulturno – istorijskim upoznavanjem sa Istanbulom, ali istovremeno cijeneći individualne interese grupe, kao i interes za šoping. Golden tours doo Tuzla nije ovlašten i nije u mogućnosti da cijeni valjanost putnih isprava putnika prijavljenih za putovanje. Svaki putnik odgovoran je za ispravnost svojih isprava.

Preporučujemo policu osiguranja od otkaza putovanja.

Program radjen na bazi minimalno 30 putnika. Uz ovaj program putovanja primjenjuju se Opšti uslovi o organizovanju putovanja propisani od strane organizatora putovanja