Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

HIT PONUDA ZA NOVU 2020 GODINU! GARANTOVANI POLAZAK!

BRATISLAVA - BEČ

 

5 dana/BUS

29.12.2019. - 02.01.2020.

PROGRAM PUTOVANJA

 

1. DAN, 29.12.2019. (NEDJELJA), SARAJEVO – BRATISLAVA

Polazak sa dolaznih perona autobuske stanice Sarajevo u 23.00h. Vožnja luksuznim autobusom na relaciji Sarajevo – Bratislava. Noćna vožnja prema Slovačkoj sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
 

2. DAN 30.12.2019. (PONEDJELJAK), BRATISLAVA

Po dolasku u Bratislavu smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi fakultativno razgledanje grada koje započinjemo odlaskom do Dvorca koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prelijep pogled na grad. Dvorac je jedno od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km), Mađarska (13 km), te Slovačka. Razgledanje ostalih znamenitosti: vrata sv. Mihaela, Katedrala sv. Martina, najistaknutija gotička građevina iz 14. stoljeća, Glavni Trg s Rolandovom fontanom, Stara vijećnica, Narodno pozorište. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost organizovane večere ili izlaska u neki od klubova u gradu. Noćenje.

3. DAN, 31.12.2019. (UTORAK), BEČ

Nakon doručka polazak prema Beču. Slijedi fakultativni obilazak grada sa vodičem: Belvedere, Ring, opera, Burggarten Burgteatar, Parlament, Votivkirche, Rathaus, Hofburg, trg Marije Terezije, te šetnja kroz prvi becirk – Kertner ulica, Stefanov trg i katedrala sv. Stefana. Slobodno vrijeme u centru grada. Zajednički odlazak na doček Nove godine na jednom od trgova u Beču! U dogovoreno vrijeme polazak za Bratislavu. Noćenje.
 

4. DAN, 01.01.2020. (SRIJEDA), BRATISLAVA – BUDIMPEŠTA – BiH

Nakon doručka napuštanje hotela i polazak prema Budimpešti. Po dolasku u Budimpeštu razgledanje grada u pratnji vodiča koje počinjemo iz Pešte: STADION FERENC PUŠKAŠ, TRG HEROJA, MUZEJ TERORA, OPERA, POZORIŠTE, KONZERVATORIJ, PARLAMENT, LANČANI MOST. U nastavku razgledanje Budima: RIBARSKA TVRĐAVA, MATIJAŠEVA CRKVA, KRALJEVSKA PALATA, NACIONALNA GALERIJA. Po završetku razgledanja slobodno vrijeme u centru grada u poznatoj ULICI VACI. U dogovoreno vrijeme polazak prema BiH.
 

5. DAN, 02.01.2020. (ČETVRTAK), BiH

Dolazak na odredište u jutarnjim satima.


 

CIJENA:  279,00 KM


U cijenu je uključeno:

- Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Bratislava-Sarajevo,
- 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* (hotel Baronka 3* ili sličan),
- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Slovačkoj i Austriji i kompletna organizacija putovanja.
 

U cijenu nije uključeno:

- Fakultativni izleti (Obilazak Bratislave 10,00 EUR, Obilazak Beča i doček Nove godine 15,00 EUR,),
- Obavezan izlet u Budimpeštu 10,00 EUR,
- PZ osiguranje 10,00 KM,
- Manipulativni troškovi 5,00 KM,
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 90,00 KM,
- Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
- Doplata za 1/1 sobu 120,00 KM.

Popusti: Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 35,00 KM.


O HOTELU: Hotel Barónka nalazi se u podnožju Malih Karpata u četvrti Rača, na 20 minuta vožnje tramvajem od središta Bratislave. Gostima su na raspolaganju besplatno korištenje unutarnjeg bazena i besplatni WiFi. Zračna luka M.R.Štefánik Bratislava i autocesta D1 udaljene su 10 minuta vožnje automobilom. Objekt nudi osigurano parkiralište. Standardne i poslovne sobe hotela Barónka su klimatizirane i imaju LCD TV sa satelitskim programima.
Restoran poslužuje jela regionalne i međunarodne kuhinje. Gostima je dostupan bife doručak. Nakon razgledavanja grada ili poslovnih obaveza, gostima su na raspolaganju tretmani masaže i sauna.

 

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.

Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.