Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 30.12.2019. (PONEDJELJAK), SARAJEVO – CATANIA – SIRACUZA – CATANIA

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu  u 10.15h*. Prijava za let i polijetanje za Cataniu u 12.00h. Slijetanje na aerodrom u Cataniji u 13.45h. Nakon carinske i pasoške kontrole, transfer do Catanie i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Nakon kratkog odmora slijedi fakultativni izlet u Siracuzu. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate historije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Siracuzi Vas očekuju lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najljepši trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII vijeka. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.
 

2. DAN, 31.12.2019. (UTORAK), CATANIA – ETNA – CATANIA (SRETNA NOVA GODINA!)

Nakon kasnog doručka fakultativni izlet za Etnu – najviši evropski vulkan. Poludnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 1800 metara nadmorske visine odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Silvestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Slijedi organizovano razgledanje Katanije. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz historiju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini i Piazza Bellini, te mnogobrojne barokne palate. Slobodno vrijeme za odmor i šetnju: posjetite Castello Ursino, uživajte u atmosferi Piazza Stesicorus ili u šopingu u Via Etnea. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme i pripreme za doček Nove godine na glavnom gradskom trgu u Cataniji ili u nekom od brojnih restorana. SRETNA NOVA GODINA! Noćenje.
 

3. DAN, 01.01.2020. (SRIJEDA), CATANIA – TAORMINA – SAVOCA

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativni izlet Taormina i Savoca. Izlet započinjemo obilaskom jednog od najljepših sela Italije – Savoca. Selo je popularnost steklo i zbog legendarnog filma "Kum”. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije snimala se poznata scena vjenčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu u nekom od barova (preporučujemo bar "Viteli” u kojem je Al Pacino snimio legendarnu scenu prosidbe). Izlet nastavljamo odlaskom prelijepi srednjovjekovni gradić Taorminu – najveću turističku atrakciju Sicilije. Taormina je smještena u podnožju planine Tauro. Slijedi razgledanje Taormine i šetnja njenim historijskim centrom, koji će Vas oduševiti. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel.
 

4. DAN, 02.01.2020. (ČETVRTAK), CATANIA – RAGUSA – NOTO

Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Ragusu i Noto. Prvo odlazimo u Ragusu grad koji je podijeljen na dva dijela, Stari grad (Ragusa Ibla) i Gornji grad (Ragusa Superiore) koji su odvojeni dubokim usjekom "Dolina mosta" (Valle dei Ponti) koji je premošten s četiri mosta od kojih je najznamenitiji Stari most ili Kapucinski most (Ponte dei Cappuccini) iz 18. stoljeća. Barokno središte Raguse je, zajedno sa sedam drugih baroknih gradova visoravni Val di Noto koji su obnovljeni nakon potresa 1693. godine, 2002. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao primjer "vrhunca i završnog procvata baroka u Europi". Obilazimo Katedralu sv. Ivana Krstitelja (San Giovanni Battista), Katedralu sv. Jurja (San Giorgio), Santa Maria delle Scale, Santa Maria dell''''''''''''''''''''''''''''''''Itria, Palazzo Zacco. Slobodno vrijeme. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto (još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu). Obilazak Nota. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
 

5. DAN, 03.01.2020. (PETAK), CATANIA – (OUTLET SICILIA) – CATANIA – SARAJEVO

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme. Opcionalno fakultativni izlet do shopping outlet centra Sicilia (najveći i najbolji shopping centar na Siciliji). Slobodno vrijeme za kupovinu. Polazak prema aerodromu u dogovoreno vrijeme. Charter let kompanije FlyBosnia za Sarajevo u 19.45h, sa slijetanjem u Sarajevo oko 21.30h.


 

CIJENA: 899,00 KM


U cijenu je uključeno:

- Avio prijevoz charter charter letom na relaciji Sarajevo – Catania – Sarajevo (20kg čekirani prtljag + 7kg ručni prtljag),
- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
- Smještaj u hotelu Best Western Mediterraneo 3* u Cataniji ili sličnom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama,
- Ulazne takse u gradove u Siciliji,
- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Italiji,
- Kompletna organizacija putovanja.
 

U cijenu nije uključeno:

- Aerodromske takse 150,00 KM,
- Ketering tokom leta (let traje samo cca 1 sat i 45 minuta!)
- PZ osiguranje 10,00 KM,
- Fakultativni izleti (Izlet u Sirakuzu 30,00 EUR, Izlet u Taorminu i Savocu 45,00 EUR, izlet na Etnu i Cataniu 45,00 EUR, izlet u Ragusu i Noto 55,00 EUR, odlazak u shopping centar Sicilia 20,00 EUR ),
Fakultativni izleti plaćaju se u agenciji najkasnije do 20.12.2019.g. Agencija ne garantuje dostupnost i gore navedene cijene izleta nakon 20.12.2019.g.
- Boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela (2,00 - 5,00 EUR po osobi po noći),
- Doplata za jednokrevetnu sobu 240,00 KM.

Popusti:
- Popust za jedno dijete 2-6 godina u pratnji 2 odrasle osobe – 200,00 KM
- Popust za jedno dijete 6-12 godina u pratnji 2 odrasle osobe – 100,00 KM

VAŽNE NAPOMENE:
* Kod charter letova moguća je promjena satnice leta u polasku i u povratku. Agencija zadržava pravo promjene satnice leta ili promjene avio prijevoznika u slučaju nepredviđenih okolnosti. U slučaju kašnjenja letova u odlasku ili u povratku isključivu odgovornost snosi avio kompanija.

 

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Realizacija fakultativnih izleta na minimum 40 prijavljenih putnika po autobusu.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 100 putnika.