Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

ISTANBUL 
3 programa aranzmana

 

PROGRAM 1 M

Program putovanja:

1. Dan (31.12.2019 ) Sarajevo – Istanbul

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevu u 14:00. Let na relaciji Sarajevo – Istanbul je u 16:00. Dolazak u Istanbul, na aerodrom Sabiha Gocen, u 19:45 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela, smještaj u isti. Slobodno vrijeme. Opcija zajedničkog odlaska na doček Nove godine. SRETNA NOVA GODINA !!! Povratak u hotel. Noćenje.

 

2. Dan (01.01.2020.) Istanbul

Kasni doručak. Slobodno vrijeme ili opcija odlaska na izlet Sultanahmet (fakultativno) - Šetnja starim dijelom Istanbula, gdje ćete moći vidjeti Hipodrom, njemačku fontanu, Plavu džamiju, Aya Sofiju a nakon toga posjeta Topkapi palati... Slobodno vrijeme.. Zatim poslijepodne opet slobodno vrijeme ili fakultativni izlet Krstarenje Bosforom. Krstarenje Bosforom je sigurno najtraženija turistička atrakcija u Istanbulu, što je razumljivo jer se na taj način može vidjeti mnogo stvari u Istanbulu za koje bi Vam trebalo više vremena ako biste išli pejške ili prevozom, a vremena za turističke obilaske je uvijek premalo. Zato odvojite nekoliko sati za nezaboravno krstarenje Bosforom kako biste uštedeli na vremenu, pogotovo ako ste u gradu, u periodu između maja i oktobra, jer će iskustvo biti nezaboravno. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. Dan (02.01.2020.) Istanbul

Doručak. Slobodno vrijeme ili cjelodnevni fakultativni izlet u Bursu. Za 3. dan u Istanbulu, Vam preporućujemo odlazak na jedan fantastičan izlet. Polazak je u 08:00 odmah poslije doručka. Vožnja autobusom do Burse. Po dolasku u Bursu, slijedi obilazak znamenitosti: Zelena Džamija, Zeleno Turbe, Ulu Džamija, Kozahan… Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj Bursi. Ponovno okupljanje grupe i povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 

4. Dan (03.01.2020.) Istanbul – Dan muzeja

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet: Dan muzeja. Za vrijeme ovog izleta posjetit ćemo neke od najznačajnih istanbulskih muzeja: Dolmabahce palata, Muzej Panorama 1453 i Cisterna Bazilika. Dolmabahče palača sagradjena je u periodu između 1856. do 1922, ne potpuno u kontinuitetu, ali većim dijelom vremena, bila je administrativni centar Osmanskog carstva. Poslije posjete Dolmabahče Palači slijedi nastavak izleta posjetom Muzeju Panorama 1453 je mjesto gdje možete doživiti 1453. Godinu, kada je Sultan Mehmed Fatih, sa svojim trupama uspio da uđe u Konstantinopolj. Mjesto koje će Vas  vjerovatno najviše oduševiti u Istanbulu i koje je definitivno morate vijdeti je Cisterna Bazilika. Džinovski podzemni hodnik, podržan sa 336 stubova u 12 redova, nekada je služio kao spremnik vode Vizantijskih careva.

Sam projekat, započet je na ideju Konstantina Velikoga, da bi bio završen od cara Justinijana u 6.vijeku, te je u svom apsolutno autentičnom obliku sačuvan do danas. Nakon posjete muzejima, slijedi slobodno opcija fakultativni izlet – Marmaray, Azijski dio Istanbula, Uskudar, Taksim trg, Istiklal ulica prepune prestižnih butika, restorana, kina, najraznovrsnijih trgovina, umjetničkih galerija, kafića i pubova te klubova sa muzikom uživo. Povratak u hotel u kasnim vecernjim satima. Noćenje.

 

5. Dan (04.01.2020.) Istanbul – Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme do 12:00 kada je odjava iz hotelskih soba i transfer do aerodroma. Let na relaciji Istanbul – Sarajevo je u 15:15. Planiran dolazak u Sarajevo je u 15:20.

*** Sva vremena letova su iskazana po lokalnim vremenima letova,

CIJENA: 769 KM

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSALTI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVORA

***OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – MINIMALNO ŠEST MJESECI OD DANA ULASKA U TURSKU***

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio karta na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (ekonomska klasa Pegasus Airlines) – 20 kg + 8 kg ručne prtljage

· 4 noćenja sa doručkom  u hotelu sa 3* ili 4*  u 1/2 i 1/3 sobama –

· Transfer od aerodroma do hotela i nazad

· Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja – minimalno 15 prijava

 • Troškove organizacije i rezervacije

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativni izleti i ulaznice u Istanbulu

· Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu)  - na upit

 • Putnicko zdravstveno osiguranje 12 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 24 KM.

Fakultativni Izleti:

 • Stari grad sa ulaznicom u Topkapi palaču – 25€

· Krstarenje Bosforom – 25€

· Marmaray, Uskudar, Taksim i Istliqlal ulica – 15€

· Bursa – 45 € - minimalno 15 prijava

 • Dan Muzeja: Dolamahce (bez posjete haremu), Muzej Panorama 1453 i Cisterna Basilika – 25 € (za izlet se koristi gradski prevoz)

NAPOMENE:       

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost polaznog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.
 • Raspodjelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Slike soba u katalogu ili na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smještaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike.
 • Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštečen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prijevozniku.
 • Fakultativni izleti nisu obavezan dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika
 • Agencija ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Fakultativni izleti se moraju rezervisati minimalno 2 sedmice prije puta, kako bi na vrijeme rezervisali ulaznice i odgovarajuća transportna sredstva.
 • Za putovnje vrijede opšti uslovi putovanja Putničke agencije
 • Kalkulacija rađena na bazi minimalno 20 putnika.

 

PROGRAM 2 C

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 28.12.2019. (SUBOTA), SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak putnika na Sarajevskom aerodromu 90 minuta prije leta. Let TK1022 za Istanbul u 12.00h sa dolaskom u Istanbul u 15.45h. Transfer do hotela i smještaj. Nakon kraćeg slobodnog vremena slijedi fakultativni zajednički odlazak pješice sa pratiocem grupe do čuvene Sulejmanija džamije, vrhunskog djela najpoznatijeg osmanlijskog arhitekte Mimara Sinana. Džamija je izgrađena u oblasti Sultan Ahmet, vjerovatno najvažnijem dijelu Istanbula odakle su osmanski sultani vladali svijetom, a gdje se danas nalaze prvorazredne historijske građevine. Slobodno vrijeme za osvježenje u cafeu Mimar Sinan, odakle se pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog. Slobodno vrijeme, povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN, 29.12.2019. (NEDJELJA), SULTANAHMET + KRSTARENJE BOSFOROM + ORTAKOY

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativno pješačko razgledanje monumentalnih građevina u starom dijelu grada: Hipodrom sa njemačkom fontanom, egipatskim obeliskom i zmijskim stubom, Sultan Ahmetova džamija - Plava džamija, Topkapi palata (ulazak u Harem uz doplatu), Aja Sofija (razgledanje izvana, mogućnost ulaska uz doplatu). Nakon obilska prvorazrednih građevina u oblasti Sultanahmet, odlazimo do čuvene Kapali čaršije, najveće pijace na svijetu gdje se u ukupno 65 ulica nalazi čak 4000 radnji! Slobodno vrijeme za kupovinu.
U poslijepodnevnim satima odlazimo na krstarenjem Bosforom tokom kojeg ćemo sa broda vidjeti: Zlatni Rog - najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kulu, džamiju Selimija, Dolmabahče palatu - posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, kvart Ortakoj, Arnavutkoy, Rumeli hisar - čuvenu vizantijsku tvrđavu, Jedi kule (sedam kula), Djevojačku kulu.. Iskrcavamo se u mjestu Kabataš, nedaleko od poznate palate Dolmabahče (sultanska rezidencija sagrađena u 19. vijeku). Nakon obilaska ovog fascinantnog dvorca (oni koji ne žele ulaziti u palatu, grupu će sačekati u bašti ispred dvorca). Ovaj fantastični dan nastavljamo odlaskom do Ortakoya, mjesta koje se nalazi skoro tačno ispod lijepog i neizmjerno visokog, prvog mosta na Bosforu (Bosfor most - Bogazici koprusu). Ovdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Zašto baš tu da završite dnevni obilazak? Zato što je sa trga kod džamije pogled na azijski dio grada skoro pa fantastičan, pogotovo u kasno popodne i predvečerje. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 30.12.2019. (PONEDJELJAK),

ČAMLIDŽA – USKUDAR + SHOPPING – KADIKOY (AZIJSKI DIO GRADA)

Nakon doručka preporučujemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet na vidikovac Čamlidža, u azijski dio grada odakle se pruža najljepši pogled na Istanbul, na Bosfor i njegove mostove - jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy, najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 miliona stanovnika, a potom slijedi i posjeta čuvenoj Djevojačkoj kuli (danas svetionik). Ova kula je jedan od simbola Istanbula i nalazi se na Bosforu. Legenda kaže da je car sagradio kako bi spasio svoju kćerku proročanstva po kojem će princeza umrijeti od ujeda zmije. Ova izolovana kula nije uspjela da izmjeni sudbinu careve kćerke koja je jednog dana poslala sluge po jabuke u čijoj korpi se krila i zmija koja ju je ujela. Obilazak nastavljamo odlaskom u shopping centar Capitol. U večernjim satima predlažemo fakultativni grupni odlazak na orijentalnu večer u jedan od istanbulskih restorana. Zabavit ćete se uz muziku uživo i fantastičan zabavni program koji uključuje trbušne plesačice, muzičare, derviše i folklorne grupe, uživat ćete u cjelovečernjoj zabavi. Povratak u hotel i noćenje.

4. DAN, 31.12.2019. (UTORAK), MUZEJ PANORAMA 1453 – EJUP (SRETNA NOVA GODINA!)

Doručak. Nakon doručka nastavljamo fakultativno obilaziti ovaj fantastični grad odlaskom do Muzeja Panorama 1453 smještenog neposredno pored Topkapi zidina. Osvajanje Istanbula je jedan od najznačajnijih događaja u turskoj historiji. Vojska sultana Mehmeta II 29. maja 1453.g. probila je Teodosijev zid i ušla u tadašnji Konstantinopolis. U ovom najvećem panoramskom muzeju na svijetu koji godišnje posjeti više od 800.000 posjetilaca detaljno je prikazana bitka za Istanbul. Nakon muzeja, odlazimo u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu" Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga" koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje". Ovdje se nalazi nedavno obnovljena pravoslavna crkva svetog Stefana, čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon kratkog obilaska odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Slobodno vrijeme za ručak (uz doplatu). Povratak u hotel. Slobodno veče za pripremu za doček Nove godine na nekom od trgova ili poznatih restorana. Sretna Nova godina! Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 01.01.2020. (SRIJEDA), ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela. Danas predlažemo opcionalni odlazak do centralnog gradskog trga Taksim koji je nedavno temeljito rekonstruisan. Do taksima vodi i glavna gradska promenada – Istiqlal ulica, prepuna različitih trgovina, restorana, kafića.... a na samom dnu ulice nalazi se čuvena Galata kula, još jedan od simbola grada. Otići u Istanbul, a ne svratiti do ovog tornja nedopustiva je greška. Slobodno vrijeme. Transfer do novog istanbulskog aerodroma u 15.30h. Let TK1025 na relaciji Istanbul – Sarajevo u 19.30h sa dolaskom u Sarajevo u 19.25h. Kraj putovanja.

CIJENA

CIJENA:  499,00 KM.


 

U cijenu je uključeno:

- Povratna avio karta (ekonomska klasa, 30kg prtljaga) na relaciji Sarajevo-Istanbul-Sarajevo,
- 4 noćenja sa doručkom dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama u hotelu NANDA ili sličnom (http://www.hotelnanda.com.tr/) u Istanbulu,
- Bus transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,
- Usluge pratioca grupe tokom boravka u Turskoj
 

U cijenu nije uključeno:

- Aerodromske i druge takse cca 231,00 KM;
- Fakultativni/neobavezni izleti:
* Sulejmanija 10,00 EUR,
* Razgledanje grada + Topkapi palata 25,00 EUR/50,00 KM,
* Izlet u azijski dio grada (Uskudar + Čamlidža + Djevojačka kula) 30,00 EUR,
* Krstarenje Bosforom + Dolmabahče + Ortakoy 45,00 EUR (35,00 EUR bez ulaznice u Dolmabahče)
* Izlet u Muzej Panorama 1453 + Eyup + Piere Lotti 25,00 EUR/50,00 KM,
* Izlet Taksim + Istiqlal ulica + Galata toranj (bez ulaznice) 10,00 EUR/20,00 KM,
* Tursko veče 40,00 EUR
* PZ osiguranje 10,00 KM


VAŽNE NAPOMENE:
Kalkulacija je rađena na bazi 40 putnika. Popusti za djecu važe samo u slučaju da putuju u pratnji dvoje odraslih.
Za rezervaciju putovanja potrebno je uplatiti minimum 40% od ukupne cijene aranžmana, ostatak se plaća najkasnije 15 dana prije polaska.
Cijene fakultativnih izleta važe samo u slučaju minimum 15 prijavljenih putnika.
Fakultativni izleti uplaćuju se u agenciji najkasnije 15 dana prije polaska.
Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije fakultativnih izleta usljed nepredviđenih okolnosti.

 

PROGRAM 3 SL

ISTANBUL 30.12. - TURKISH

“ ISTANBUL… BAJKA 1001 NOĆI ”
30.12.2019. – 02.01.2020. (4 dana – 3 noćenja)

 

1.dan – SARAJEVO – ISTANBUL 

Sastanak grupe na na Medjunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoskih i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul u 12.00h. Dolazak u Istanbul, slijetanje u Istanbul u 15.45h. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela smeštaj. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.

2.dan – ISTANBUL

Doručak. Fakultativno obilazak znamenitosti starog dijela grada:  Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmet džamija- Plava džamija, Aya Sofia, Topkapi Saray dvorac, odlazak u Kapali čaršiju) – slobodno vrijeme za shoping. Poslijepodne slobodno do polaska na doček nove godine. Odlazak fakultativno u nacionalni restoran, večera, bogati novogodišnji program, turski folklor, trbušni ples, animacioni program... Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan – ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka fakultativno vožnja autobusom do zaliva Zlatni rog. Ukrcavanje na brod i  vožnja po Bosforu u trajanju od cca 2 sata. Nakon krstarenja po Bosforu, fakultativni izlet u jedan od najstarijih dijelova grada Eyup i panoramsko uzvisenje Pierre Lotti. Povratak u hotel. Fakultativni izlazak u jedan od klubova sa zabavom. Noćenje.

4.dan – ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak.  Fakultativni obilazak Dolmabahce palate, riznice blaga iz Otomanske imperije. Transfer do Internacionalnog aerodroma. Let u 19.30h na relaciji Istanbul – Sarajevo.

 

HOTEL 4* (zona Topkapi, Aksaray, Laleli…) - 699,00 KM  LAST MINUTE 499 KM
 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Direktan let na relaciji Sarajevo – Istanbul - Sarajevo
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* ili slično u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
 • Transfer autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta gradovima ili fakultativnim (neobaveznim) izletima.

CIJENA ARANZMANA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse 220,00 KM (plaćaju se u agenciji)
 • Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje (placanje u agenciji)
  • PANORAMSKO RAZGLEDANJE + TOPKAPI PALATA – 35EUR
  • KRSTARENJE BOSFOROM + DOLMABAHCE PALATA– 45 EUR
  • TURSKO FOLKLORNO VEČE – 45EUR
  • EYUP, MINUATURK I PIERE LOTTI – 25 EUR
  • TURSKO FOLKLORNO VEČE – DOCEK NOVE GODINE – 100EUR
 • Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu)
 • Putnicko zdravstveno osiguranje 8 KM.

 NAPOMENE:

 • Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranzmana u slucaju da su smjesteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomocnim lezajevima.
 • Popust za trecu osobu na pomocnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranzmana.
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Agencija ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA 

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA(AVIO ARANŽMANI):

CLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja -  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”