Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju


SPECIJALNA PONUDA ZA 8 MART! HIT CIJENA!

VENECIJA

4 dana/BUS

05. - 09.03.2020.


Venecija je uz Pariz vjerovatno najromantičniji grad na svijetu! Tako će Vam barem reći oni zaljubljeni, ali da taj grad posjeduje posebnu ljepotu i šarm, to zaista svi već znaju. Venecija je grad koji jednostavno morate vidjeti i doživjeti, ako jeste, a i ako niste zaljubljeni. Ako niste zaljubljeni, u Veneciji ćete se sigurno zaljubiti, možda u stare građevine i arhitekturu, u bašte i balkone pune cvijeća, u neprevaziđenu italijansku hranu, u gondolijere i gondole, u predivnu muziku, u golubove na trgu sv. Marka!
Za ljubav svugdje ima mjesta, a kada je to u Veneciji onda je to zauvijek.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN, 05.03.2020. (ČETVRTAK), SARAJEVO – BANJA LUKA – ZAGREB – TRST

Okupljanje putnika na dolaznim peronima Autobuske stanice u Sarajevu. Polazak autobusa u 20.00h. Putovanje na relaciji Sarajevo – Zenica - Doboj – Banja Luka – Zagreb – Ljubljana – Trst. Noćna vožnja.
 

2. DAN, 06.03.2020. (PETAK), TRST – VENETO

Dolazak u Trst u jutarnjim satima. Po dolasku u Trst, kraće razgledanje užeg centra grada: Piazza di Unita di Italia, Ponte Rosso, Teatro Romano, Corso italia, Tempio di San Spiridone. Slobodno vrijeme. Polazak prema Palmanovi - sklop radnji poznatih robnih marki (ženska, muška, dječija i sportska garderoba, igračke, stvari za kuću, pokloni, cipele, šminka i još mnogo toga. Zadržavanje u shopping village Palmanova cca 2,5h. Nastavak vožnje prema hotelu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 

3. DAN, 07.03.2020. (SUBOTA), HOTEL – PADOVA – VERONA

Nakon doručka slijedi fakultativni izlet u Veronu, grad Romea i Julije. Razgledanje znamenitosti Verone: Arena (3. po veličini rimski amfiteatar), Piazza Bra, Piazza della Erbe, Piazza della Signoria, Julijina kuća. Slobodno vrijeme. U povratku prema hotelu, svratićemo i u Padovu, grad mnogih znamenitosti i bogate historije. Razgledanje počinjemo od samog centra grada i najvećeg trga u Evropi - Prato della Valle. Trg je elipsastog oblika i krasi ga uređena zelena parkovska površina okružena vodenim kanalom. Duž kanala poredan je veliki broj statua koje predstavljaju znamenite stanovnike Padove. Subotom se ovaj trg pretvara u veliku pijacu gdje je moguće kupiti mnoštvo zanimljivih stvarčica. Glavna znamenitost Padove je Bazilika sv. Antuna Padovanskog. Ova egzotična crkva čiji tornjevi izgledaju kao minareti i koja sadržava bizantske kupole poznata je i kao Il Santo. Građena je od 1232. godine kao dom relikvijama sv. Antuna Padovanskog. Staro gradsko jezgro je veoma živopisan dio grada gdje se nalaze trgovi Piazza della Fruta i Piazza della Signori koji su puni kafića i restorana. U sklopu starog jezgra grada nalazi se zgrada gradske kuće, kao i zgrada čuvenog Univerziteta koji je osnovan još 1222. godine, kao i glavna gradska katedrala Duomo. Slobodno vrijeme za šetnju i razgledanje. Povratak u hotel. Noćenje.
 

4. DAN, 08.03.2020. (NEDJELJA), HOTEL – VENECIJA – BIH

Nakon doručka napuštanje hotela. Slijedi fakultativno odlazak do luke Punta Sabbioni i izlet brodićem do Venecije. Razgledanje grada smještenog na 120 ostrva sa 177 kanala i 400 mostova: Tamnica, Most uzdaha, Duždeva palata, Trg sv. Marka, bazilika, Most Rialto, Kanal Grande. Slobodno vrijeme za učestvovanje u karnevalskim događanjima. U poslijepodnevnim satima slijedi povratak brodom do luke i polazak prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
 

5. DAN, 09.03.2020. (PONEDJELJAK), BOSNA I HERCEGOVINA

Dolazak u BiH u jutarnjim/podnevnim satima.

CIJENA

CIJENA: 159,00 KM C (first minute ponuda za prvih 20 uplata)*

*Cijena nakon prvih 20 uplata iznosi 199,00 KM


U cijenu je uključeno:

- Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima, WC),
- 2noćenja s doručkom u hotelu 3* u oblasti Veneto (Lido di Jesolo, Noventa di Piave, San Dona..)
u dvokrevetnim sobama prema programu,
- Gratis posjeta Trstu i Palmanovi,
- Troškovi organizacije putovanja, usluge pratioca grupe.
 

U cijenu nije uključeno:

- Fakultativni izleti (Venecija 25,00 EUR, Verona+Padova 25,00 EUR)
- Putno zdravstveno osiguranje 10,00 KM,
- Doplata za 1/1 sobu 80,00 KM,
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100,00 KM,
- Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
- Boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela na licu mjesta (2,00-4,00 EUR po osobi po noći),

 

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.
Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja