Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

SPECIJALNA PONUDA ZA 8 MART! HIT CIJENA!

PARIZ

6 dana/BUS

07. - 12.03.2020.


Pariz – grad ljubavi, svjetlosti, umjetnosti i mode! San svih zaljubljenih, umjetnika i gurmana. "Grad –enciklopedija” u kojem svaka ulica ima bar jednu zgradu koja se nalazi u nekom priručniku historije ili umjetnosti. Za Francuze, Pariz je centar svijeta, a za ostale stanovnike planeta – metropola svih metropola. Pariz je jedan od rijetkih gradova na koji se može asocirati sa više od deset riječi: Tour Eiffel, Champs Elysees, Notre Dame, Moulin Rouge, Louvre, Seine, L’Arc de Triomphe, Pigale, Montmartre, Disneyland,…

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 07.03.2020. (SUBOTA), SARAJEVO – PARIZ

Okupljanje putnika na autobusnoj stanici u Sarajevu u 08.00h. Polazak autobusa u 08.30h. Vožnja prema Francuskoj preko Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
 

2. DAN, 08.03.2020. (NEDJELJA), PARIZ

Dolazak u Pariz u podnevnim satima. Smještaj u hotel. U večernjim satima slijedi zajednički odlazak metroom u „Latinsku četvrt" (jedan od najživopisnijih dijelova Pariza u samom srcu grada, tj. u blizini katedrale Notre Damm i ostrva Site...) Slobodno vrijeme za šetnju ili večeru u nekom od brojnih restorana koji nude sve tipove svjetske kuhinje po pristupačnim cijenama... Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 09.03.2020. (PONEDJELJAK), PARIZ

Doručak. Poslije doručka slijedi fakultativno panoramsko razgledanje grada autobusom, uz pauze za fotografiranje: Trg nacije – TrgBastille – Trg Republike – Veliki Bulevari – Montmartre – Pigalle – Opéra – Louvre – Trg Concorde s kojeg sepruža predivan pogled na Jelisejska polja, jednu od najljepših avenija na svijetu koja povezuje Trijumfalnu kapiju(Arc de Triomphe) sa Trgom Concorde – Trg Trocadéro s kojeg se pruža najbolji pogled na Eiffelov toranj – Les Invalides, kompleks zgrada u kojima se nalazi vojni muzej i sarkofag Napoleona Bonaparte, Moulin Rouge, Montmartre, basilique Sacre-Couer, Place du Tertre, Opera Garnier, Trg Vandome, ostrvo Site (Ile de la Cite), katedrala Notre Dame. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
 

4. DAN,10.03.2020. (UTORAK), PARIZ – VERSAJ

Doručak. Poslije doručka fakultativni odlazak u MUZEJ «Versaj». Obilazak bivšeg dvorca francuskih kraljeva i jednog od najpoznatijih svjetskih muzeja. Individualno razgledanje dvorca Louisa XIV, savršenog primjera francuskog baroka. Preporučujemo šetnju njegovim elegantnim parkovima. U poslijepodnevnim satima povratak u Pariz. U večernjim satima fakultativni odlazak na izlet Paris «By night» - Jednosatna romantična vožnja rijekom Senom panoramskom brodicom nakon koje predlažemo posjetu Ajfelovom tornju uz fascinantnu panoramu Pariza noću sa visine od 314 metara... Povratak u hotel. Noćenje.
 

5. DAN, 11.03.2020. (SRIJEDA), PARIZ – DISNEYLAND

Doručak. Odjava iz hotela poslije doručka. Posljednji dan boravka u „Gradu svjetlosti" možete provesti u šopingu (kvart Opere, ul. Rivoli) gdje slobodno vrijeme možete iskoristiti da osjetite čari pariških ulica prepunih ekskluzivnih robnih kuća ... ili fakultativni odlazak prema Disneylandu, vjerovatno najatraktivniji izlet u našoj ponudi. Veliki broj atrakcija za sve generacije... Posjetite jedinstveni zabavni park u Evropi uz neograničeno korištenje svih atrakcija i prisustvovanje show programima kao i specijalnoj paradi... Ne propustite priliku da jednom u godini zaboravite na svakodnevni život i uživate u fantastičnom i nezaboravnom provodu u Disneylandu. Nakon posjete Disneylandu polazak prema BiH (cca 21.00h) uz usputne pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja.
 

6. DAN, 12.03.2020. (ČETVRTAK), SARAJEVO

Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA

CIJENA: 349,00 KM (first minute ponuda za prvih 20 uplata)*

*Cijena nakon prvih 20 uplata iznosi 399,00 KM

 

U cijenu je uključeno:

- Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Pariz-Sarajevo,
- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Parizu (ili sličnom),
- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Njemačkoj i Francuskoj i kompletna organizacija putovanja.
 

U cijenu nije uključeno:

- Fakultativni izleti,
- PZ osiguranje 12,00 KM,
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100,00 KM,
- Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
- Boravišna taksa (1,5 – 3 EUR po osobi/po danu) – Plaća se direktno na recepciji hotela,
- Doplata za jednokrevetnu sobu 180,00 KM.

Popusti:
Dijete do 10 godina u pratnji dvoje odraslih 80,00 KM.
Dvoje dijece do 10 godina u pratnji dvoje odraslih 200,00 KM.

 

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.
Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja