Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

SPECIJALNA PONUDA ZA 8 MART! HIT CIJENA!

BUDIMPEŠTA

4 dana/BUS

05. - 09.03.2020.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 05.03.2020. (ČETVRTAK), SARAJEVO – BUDIMPEŠTA

Okupljanje putnika na dolaznim peronima Autobuske stanice u Sarajevu. Polazak autobusa u 22.00h. Vožnja luksuznim autobusom na relaciji Sarajevo – Zenica – Doboj – Banja Luka – Gradiška. Noćna vožnja prema Mađarskoj sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
 

2. DAN, 06.03.2020. (PETAK), BUDIMPEŠTA

Dolazak u Budimpeštu oko 10.00h. Po dolasku slijedi fakultativno razgledanje grada u pratnji vodiča u trajanju cca 3h: Rakoci bulevar, Trg heroja gdje se nalaze: Muzej lijepih umjetnosti, cirkus, Luna Park, ZOO vrt, dvorac Vajdahunjadi, zatim vožnja kroz Andraši bulevar, iznad najstarijeg Evropskog metroa, a pored muzeja Terora, Oktagona, Opere, bazilike sv.Stefana i Parlamenta. Slijedi prelazak na Budimsku stranu i obilazak Budimske tvrđave, Ribarske kule, crkve Matije Korvina i Kraljevske palate. Povratak u Peštu preko Lančanog mosta. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Uvečer fakultativni odlazak na krstarenje Dunavom u trajanju od jednog sata. Doživite fascinantnu panoramu Budimpešte noću. Povratak u hotel. Noćenje.
 

3. DAN, 07.03.2020. (SUBOTA), BUDIMPEŠTA – ESZTERGOM – SENTANDREJA – BUDIMPEŠTA

Nakon doručka slobodan dan ili fakultativni obilazak dva grada na obali Dunava: Esztergom i Sentandreja. Prvo odlazimo do Esztergoma, grada sa najvećom bazilikom u Mađarskoj koja privlači bezbroj ljudi. Sa terase bazilike se vidi most Marije Valerije, koji povezuje mađarsku i slovačku obalu Dunava. Vraćajući se iz Esztergoma u Budimpeštu, put nas vodi preko Sentandreje, danas važnog turističkog „pristaništa”. Stari grad je dobro sačuvao bogatu baroknu kulturu i mediteranski ambijent. Sentandreja spada u jedan od najljepših gradova u Mađarskoj sa svojim jedinstvenim spojem arhitekture i duha lokalnog stanovništva. Povratak u Budimpeštu u poslijepodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. Uvečer slijedi fakultativni izlet u tradicionalnu mađarsku čardu (večera + folklor + ciganska muzika). Povratak u hotel. Noćenje.
 

4. DAN, 08.03.2020. (NEDJELJA), BUDIMPEŠTA – SARAJEVO

Nakon doručka napuštanje hotela i povratak u BiH uz obilazak najvećeg tropikarijuma u centralnoj Evropi smještenog na 3000 m2 u tržnom centru Campona (jedinstveni kompleks akvarija sa raznim vrstama riba, koralima, biljnim svijetom, te imitacijom tropske prašume. Više informacija na www.tropicarium.hu/en/). Slobodno vrijeme za shopping i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
 

5. DAN, 09.03.2018. (PONEDJELJAK), BiH

Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima.

CIJENA

CIJENA: 169,00 KM C (first minute ponuda za prvih 20 uplata)*

*Cijena nakon prvih 20 uplata iznosi 219,00 KM


U cijenu je uključeno:

- Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Budimpešta-Sarajevo,
- 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3 * u Budimpešti,
- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Mađarskoj i kompletna organizacija putovanja,
- Odlazak u tržni centar Tropicarium u povratku.
 

U cijenu nije uključeno:

- Fakultativni izleti ( Budimpešta 15,00 EUR, Ezstrogom i Santandreja 20,00 EUR, Čarda sa večerom 35,00 EUR, krstarenje Dunavom 15,00 EUR,),
- PZ osiguranje 10,00 KM,
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 80,00 KM,
- Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
- Eventualna boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela,
- Doplata za jednokrevetnu uslugu 80,00 KM.

Popusti: Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.

 

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja