Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

ISTANBUL / Avion

5 dana 4 noćenja sa doručkom

TERMIN I PROGRAM PUTOVANJA: 25.01. / 14.02. / 05.03. / 23.03. / 14.04. / 28.04.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan Sarajevo – Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u prijepodnevnim satima – cca 10:40h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul. Pratite putokaze za pasošku kontrolu, nako čega idete na preuzimanje kofera, te EXIT, odakle slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Noćenje.

2.dan Istanbul / Krstarenje Bosforom – Dolmabahče dvorac –Trg Taksim

Doručak. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta - Krstarenje Bosforom, privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Ortakoy, mostove koji povezuju dva kontinenta, vojnu akademiju, djevojačku kulu i dr.znamenitosti grada. Po završetku slijedi fakultativna posjeta jednoj od najljepših građevina u Istanbulu – Dolmabahče dvorcu, koji je napravljen u 19.st. i koji pokazuje bogatstvo i raskoš posljednjih Osmanlija. Nakon čega slijedi odlazak na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. Noćenje.

3.dan Istanbul / Asia tour

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju MINIATURK, u kojem se nalazi preko 100 minijaturnih građevina koje su građene prije i za vrijeme Osmanlija. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. U nastavku dana prelazimo na azijsku stranu, te slijedi posjeta jednoj od najvećih i najljepših džamija u Istanbulu – ČAMLIDŽA, koja prima preko 60 hiljada vjernika. Zatim prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta uz čaj, kahvu, kumpir i gozleme. Zatim se spuštamo na luku Uskudar, gdje slijedi posjeta DJEVOJAČKOJ KULI, simbolu Istanbula koja se nalazi između dva kontinenta. U nastavku dana slijedi odlazak u naselje KADIKOY, jedno od najvećih i najpopularnijih naselja na azijskoj strani grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping u ulicama: Sogutlu, Bahariye ili Moda. Povratak prema Istanbulu brodicom na redovnoj liniji do Eminonua. Po dolasku slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.

4.dan Istanbul / Europa tour

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, koji prikazuje Osvajanje Istanbula iz tog perioda. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojima su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Zatim prelazimo na EYUP, tradicionalno tursko naselje gdje se nalazi džamija Ejubija, kao i vidikovac Pierre loti. Slobodno vrijeme za džuma namaz, ručak, šetnju i shopping. U nastavku dana slijedi posjeta tržnom centru FORUM ISTANBUL. Slobodno vrijeme za shopping u radnjama poznatih svjetskih brendova. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Istanbul / Madame Tussauds / Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela. U jutarnjim satima polazak prema aerodrom. Chekiranje karata. Pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu u 09:50. Let u trajanju 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA – od 290,00 KM

- za određene aranžmane -

CIJENA PROGRAMA – od 325,00 KM

-rađeno na bazi 25 uplata/osoba

,

U cijenu programa je uključeno:

  • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; Pegasus Airlines

  • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
  • Transfer aerodrom - hotel – aerodrom u Istanbulu;
  • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60 god.;
  • Aerodromske takse – 175,00 KM;

  • Fakultativni izleti;
  • Provizija za kartično plaćanje na rate - 8%;
  • Hrana i piće;
  • Bakšiš;