Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

OPUSTANJE ZA DUŠU I TIJELO

EGZOTIČNI BALI

AVIONOM IZ SARAJEVA

23.02.-03.03.2020.

 

 

Unatoč činjenici da je Bali jedna od najpoznatijih egzotičnih destinacija za putovanje, je duboko u sebi još uvijek tradicionalni indonezijski otok, pravo srce Azije. Šarena i za nas neobična kultura sa bezbrojnim festivala, nježnim i prijateljskim ljudima sa širokim osmjesima, pješčanim plažama i tropskom krajolikom. Sve to je Bali. I da ne zaboravimo: cijene su niske! Druge destinacije u Aziji vjerojatno će ponuditi ljepše plaže, nego što su na Baliju, ali Bali može ponuditi još više. Prvo, tu su niske
cijene. Na Baliju možete si priuštiti odličan aktivnosti, izlete, masaže, večere i kupovinu po zaista pristupačnim cijenama. Uz užitaka na plaži i bazenu, preporučujemo, da pogledate otok. Posjetite sela, bujnu džunglu, Istražite vulkane i nacionalne  parke  sjevernog  i  središnjeg  dijela  otoka.  Nadahnut  će  vas  mirisni  i  šareni hramovi gdje se uvijek održava slavlje. Postoje i brojnipustolovni testovi i sportske aktivnosti.
Suprotno općem mišljenju, Bali nije poznat po plažama s bijelim pijeskom i nema ih po cijelom otoku, ali ih mozete pronaci u blizini hotela, jer se jedino tu i mogu vidjeti – Nusa dua.

 

 

       PROGRAM PUTOVANJA:

1. i 2.dan - Sarajevo – Doha - Bali (23.02./24.02.2020)
Polazak sa Sarajevskog aerodroma u 10:00 sati. Let na relaciji Sarajevo – Doha QR 294 u 12:00. Planirani dolazak u Dohu u 19:15. Pasoska kontrola i slobodno vrijeme do prijave na let za Bali(Dempasar) 24.02. u 02:45. Planirano slijetanje na Bali je u 17:30po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme i nocenje.

         3.do 8. dan – Bali (25.02.-01.03.2020)

Doručak, Slobodan dan za uživnaje u suncu, moru i preljepim plažama, ovog prelijepog otoka ili moguci odlazak na neki od ponuđenih fakultativnih izleta. Noćenje

9 i 10. dan Bali - Doha – Sarajevo (02.03.-03.03.2019)

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom u 21:00. Check in na let Qatar airwaysa - QR 961 u 00:30 (03.03.2020) na relaciji Denpasar - Doha. Planirani dolazak u Dohu u 05:30 po lokalnom vremenu. Potom slijetanje u Dohu, slijedi presjedanje na let za Sarajevo u 07:00. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 11:00 po lokalnom vremenu.

CIJENA:

***CIJENA: 1699 KM – za rane rezervacije do 15.12.2019.

***CIJENA ZA OSTALE REZERVACIJE SE UVECAVA ZA 200 KM

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA***

***MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

*** PRILOKOM UPLATE REZERVACIJE PUTOVANJA, DUŽNI STE DOSTAVITI KOPIJU PASOŠA

 

CIJENA UKLJUČUJE:

  •     Prijevoz avionom prema itinereru putovanja sa ukljucenim taksama (Ekonomska klasa)- Qatar Airways
  •    Transfere od aerodroma do hotela i nazad
  •     Smještaj u hotelu sa 3* na bazi 8 noćenja na Baliju na bazi nocenja sa doručkom – Hotel Ibis Benoa styles ili sličan. Moguca doplata za hotel 4* ili 5* (Informacije na upit)
  • Usluge i troškove organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • Medjunarodno putničko osiguranje 25 KM za osobe do 60 godina, za osobe od 60 do 70 godina – 50 KM
  • Fakultativne izlete – Cijene ce biti nakandno objavljene
  • Doplata za jednokrevetnu sobu 3* - 300 KM
  •     Za realizaciju programa potrebno je minimalno 15 prijava

POSEBNI USLOVI KOD OTKAZA PUTOVANJA:

Za otkaz 30-45 dana prije polaska agencija zadrzava: 20% iznosa cijene aranzmana; 22-29 dana:30% iznosa cijene aranzmana; za 14-21 dan prije polaska:50% iznosa cijene aranzmana; 7-14 dana prije polaska:70% iznosa cijene aranzmana te za nedolazak ili odustajanje od putovanja do 7 dana prije puta - 100% storno troškova.

Agencija zadržava pravo izmjene cijene usljed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi najmanje 15 osoba.

U slučaju da za putovanje ne  bude  prijavljen  dovoljan  broj  putnika,  organizator  putovanja  zadržava  pravo  otkazivanja  ili  izmjene putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i zavisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje.

Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Agencija nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu. Avioprevoznik Qatar airvays

FAKULTATIVNI IZLETI

FAKULTATIVNI IZLETI:

Uključuje: predstavljanje tradicionalnog plesa Barong i Kris koji simboliziraju borbu dobra i zla, posjetu selu Celuk u kojem se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata, selu Mas u kojem se proizvode tradicionalni suveniri od drveta (balinežanske maskote), selo Kintamani iz kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur, te sveti izvor Tampak Siring - lokalno stanovništvo vjeruje da izvor daruje vječnu mladost. Rucak ukljucen u cijenu i ulaznice.

UBUD, cjelodnevni izlet, 8 sati

Uključuje: posjet Ubud Tengenunan vodopade, Batuan hram, Ubud Tegalalang rizne terase, šuma majmuna, Kraljevska palaca, trznica, Ručak ukljucen u cijenu izleta i ulaznice. Tanah lot i Bedugul, cjelodnevni izlet,8 sati U ovom izletu cemo posjetiti Tanah Lot hram, jezero Beratan, Hram Ulun danu, , kraljevski hram Taman ayun Rucak i ulaznice uklucene u cijenu.

Ulutawu hram + Kuta + vecera u Jimbaran restoranu, cjelodnevni izlet, 8 sati

Uključuje odlazak do Kute koji je najveće turističko središte na Baliju. Poznat je po plažama za surfere. Po dolasku u Kutu slobodno vrijeme za samostalno istraživanje. Nastavak izleta do Oleh Oleh trgovine gdje možete kupiti suvenire, tradicionalne Indonezijeke proizvode, slike... Nakon shoppinga izelt se nastavlja posjetom

veličanstvenom Ulutawu hramu koji se nalazi na rubu stijene, a izlet se završava vecerom u restoranu na Jimbaran plaži – morski plodovi

Ibis Styles Bali Benoa Hotel:

Dizajniran za oboje; posao i razonodu Ibis Styles Bali Benoa Hotel je savršeno smješten u blizini najpoznatije ali i najljepše plaže na Baliju - Nusa Dua, do koje dolazite nakon svega nekiloko minuta lagane šetnje. S ovog mjesta, gosti mogu imati lagan pristup svemu što ovaj ljupki grad može ponuditi. Za razgledavanje grada i lokalnih atrakcija ne morate ići daleko jer se hotel se nalazi u blizini vodeni sportovi Tanjung Benoa, plaža Nusa Dua

 

KORISNE INFORMACIJE: 

Indonezija

Glavni grad: Jakarta

Površina: 1.904.569 km², od toga kopno 1.811.569 km²

Broj stanovnika: 260 miliona stanovnika (Bali oko 4 miliona stanovnika)

Stanovništvo: indonežanski narodi oko 80%, Malajci 3.7%, Kinezi 1.2%, ostali 15%

Jezik: indonežanski, engleski, malajski

Vjeroispovijest: Islam 88%, Hrišćanstvo 8%, Hinduizam 2%, Budizam 1%, ostali 1% (Bali - Hinduizam 94%, Islam 5%)

Nezavisnost: 1950. godina

Valuta: Indonežanska rupija IDR – 1 EUR=16700 IDR

Kreditne kartice i bankomati: Bankomati postoje ali se ne može osloniti na njih. Kartice ne možete koristiti uvijek. O pojedinostima posjavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

Vremenska zona: GMT +7 (Džogžakarta), GMT +8 (Bali)

Viza: Državljanima BiH viza za ulazak na teritoriju Indonezije nije potrebna.

Klima: Klima u Indoneziji odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosječna najviša je 30-32C, najniža oko 22-25C), vlažnost

vazduha je visoka, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Glavna sezona za posjetu ovih područja je od juna do septembra, ali se u vidu mora imati da se kiša može javiti i u bilo koje doba godine jer se radi o ekvatorijalnim područjima.

Hrana i piće: Tradicionalna ishrana obuhvata rižu, nudle, piletinu, govedinu (Yogyakarta), svinjetinu (Bali) povrće i voće, morske plodove i ribu. Jela mogu biti izuzetno ljuta, tako da se savjetuje da provjerite prije narudžbe. Ulična hrana se preporučuje (prije svega jer je ovo područje sa tradicijom ulične hrane, možete probati i veliki broj internacionalnih kuhinja). Alkohol je poprilično skup.

Takođe u većini restorana gdje se hrani muslimansko stanovništvo nemojte ni pitati za alkohol. Probajte kopi luvak kafu ali i domaće alkoholno piće Arak, pivo Bintang. Voće perite flaširanom vodom ili oljuštite. Od jela obavezno probati nasi kampur, nasi goreng (na bazi riže), mie goreng (na bazi nudli), gado gado (salata sa barenim krompirom), rendang (govedina), babi guling (svinjetina). Običaj je ostaviti bakšiš.

Zdravlje: Za ulazak na teritoriju Indonezije, zakonski nije potrebno da primate vakcine, ali se svakako konsultujte sa svojim ljekarom. Preporučuje se konzumiranje flaširane vode. Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i Autan.

Osiguranje: Preporuka je da imate zdravstveno osiguranje.

Sigurnost, bezbjednost i pravila ponašanja: Indonezija je bezbijedna destinacija ali morate biti oprezni kada su u pitanju vaše lične stvari, posebno na ulicama, gdje je više gužve ili u metrou. Posebno obratiti pažnju na stvari prilikom večernjeg šetanja po Yogyakarti ili izlaska na Baliju. Izbjegavajte bilo kakva opojna sredstava, svi opijati su zabranjeni i ilegalni, a za posjedovanje ilegalnih supstanci

određuje se smrtna kazna! Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da ulikate nekoga, morate obavezno pitati. S obzirom da se radi o zemlji gdje je većinsko stanovništvo muslimansko, vodite računa i poštujte pravila ponašanja i odijevanja. Ispred hramova, džamija obavezno se izuvajte. Zabranjeno je da u prevoz i hotele unosite voće Durian i možete platiti kaznu! U svakodnevnom životu najviše se koristi desna ruka, jer se lijeva smatra nečistom. Ne okretati stopala ka drugim ljudima. Obavezno voditi računa o

majmunima, može ih biti svuda, nisu agresivni ali vas i u igri mogu ogrebati. Takođe vole da kradu stvari od turista. Izbegavati kontakt očima sa majmunima.

Odjeća: Od odjeće je potrebna ljetna, laganija garderoba, ali obavezno ponesite sa sobom nešto dugih rukava i nogavica prije svega zboga aviona ali i oblilaska grada i ulaska u džamije ili druga svetilišta. Ponesite i kišobran ili kabanicu ali i šešir, maramu ili kačket. Za posjetu budističkim i hindu hramovima mora se ispoštovati kodeks oblačenja: pokrivena ramena, dekolte i koljena. Preporuka je da sa sobom ponesete maramu ili da na samoj destinaciji kupite sarong (tradicionalni komad odjeće) koji ćete vezivati oko struka prilikom ulaska u hramove.

Komunikacija: Naše mreže rade na teritoriji Singapura. Skoro svi smještaji, restorani ili kafići imaju wi-fi.

Struja: Što se tiče električne energije, napon je isti kao kod nas i nisu Vam potrebi adapteri za utičnice. Ukoliko imate, možete za svaki slučaj ponijeti adapter za ulaz kao za Veliku Britaniju, sa tri pljosnata izlaza.

Iznajmljivanje vozila: Ukoliko želite da rentate vozilo ili motor potrebna vam je međunarodna vozačka dozvola. Ukoliko se odlučite morate biti izuzetno oprezni jer je stanje u saobraćaju poprilično haotično. Druga opcija je iznajmljivanje auta i vozača.

Suveniri: Od suvenira preporučujemo tradicionalnu odjeću i materijale, batik, kopi luvak kafu, Garam slatke cigare sa karanfilićem, začine, čajeve, statuice hindu božanstava... Zabranjeno je iznositi školjke, korale i druge predmete iz prirode.