Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

Kružno putovanje KAPADOKIJA: Antalija, Konya, Göreme, Avanos...

 

KAPADOKIJA sa uključenim letom i taksama, noćenjima sa polupansionom u hotelima 4 i 5*, transfer + fakultativni izleti

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

Dan 1: Dolazak u Antaliju

Let za Antaliju. Vođe puta će Vam pružiti dobrodošlicu i odvesti Vas do hotela. Smještaj u Antaliji.

Dan 2: Mevlana - Kapadokija

Putujemo do Konye, drevnog glavnog grada ranog srednjovjekovnog carstva Seldžuka koji je još uvijek mjesto hodočašća za mnoge religiozne Turke. Na tom mjestu se nalazi muzej Mevlana. Posjetit ćete slavni muzej Mevlana koji je mjesto osnivanja religijskog reda vrtećih derviša. Mevlana, današnji Muzej islamskih umjetnosti, je grobnica s blagom. Putovanje nastavljamo do Kapadokije uz noćenje u Kapadokiji.

Dan 3: Göreme

U Göremu ćemo posjetiti crkve u pećinama ukrašene muralima Nacionalnog parka Göreme (Svjetska baština). Ovdje je priroda kreirala fantastični pejzaž koji se sastoji iz litica, sedrenih piramida i kupa – koje liče na ogromne mravinjake. Kasnije ćemo posjetiti Dolinu Simon, poznatiju i kao dolina redovnika ili dolina vilinskih dimnjaka. Zadivit će vas savršena kompozicija sedrenih kupa koje se protežu uvis 10 metara i stoje pojedinačno ili u manjim skupinama. Uchisaru (Pogled izvana) ćemo vidjeti prekrasan pejzaž sa neke od najviših sedrenih kupa. Popodne ćemo učiti o industriji pravljenja ćilima, i procesu od sirovina, svile i pamuka, do prekrasnih gotovih proizvoda. Konačno ćemo kratko prošetati krasnim Avanosom, poznatim po lončariji. Noćenje u Kapadokiji.

Dan 4: Kamenolom sedre

Područje Kapadokije sliči fantastičnoj površini mjeseca, koju krase bizarni kamenolomi sedre, sa crkvama i stanovima izgrađenim u pećinama. Ovaj pejzaž je nastao djelovanjem vulkana, koji je oko sebe izbacio mase sedrenog pepela tokom učestalih erupcija. Atmosferskim utjecajimaje pejzaž podijeljen na segmentesa dubokim ispranim kanalima. Prvi stanovnici u 7. stoljeću su bili migranti u bijegu. Nakon njih su uslijedili redovnici, crkve, kapele, manastiri i posjednici koji su se nastanili u mekanim nastambama od sedre. Noćenje u Kapadokiji.

Tokom prve polovine dana ćete posjetiti ove znamenitosti, a tokom druge se možete priključiti nekom od ponuđenih obilazaka.

Dan 5: Sultanhanı – Antalija

Napuštamo Kapadokiju i krećemo prema Sultanhanı, poznatom karavanu Seldžuka. Potom nastavljamo kroz planine Taurus i vraćamo se u Antaliju, gdje ćemo provesti 3 noći. Noćenje na području Antalije.

Dan 6: Antalija – Vodopadi Karpuzkladiran

Danas imate priliku da uživate u Antaliji, jednom od najljepših gradova na turskoj rivijeri. Ovdje ćete otkriti Munaru Yivli, simbol grada. Također ćete vidjeti toranj sa satom na Trgu Kalekapisi u sklopu stare gradske tvrđave. Tokom obilaska grada ćemo posjetiti radionicu nakita i posmatrati umjetnost pravljenja nakita. Također ćete vidjeti modni show visokokvalitetnih turskih proizvoda od kože. Konačno ćemo autobusom posjetiti vodopad Karpuzkladiran. Noćenje na području Antalije.

Dan 7: Slobodno vrijeme ili učešće u fakultativnom izletu

SLOBODNO VRIJEME – ili prilika za učešće u fascinantnnom izletu. Noćenje na području Antalije.

Dan 8: Povratni let

Prijevoz do aerodroma u Antaliji i Vaš povratni let kući.

CIJENA

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi

Polasci Cijene

19.10.2020. 720,00 KM

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 205 KM.

Ponuda uključuje:

 • Povratni let Sarajevo – Istanbul – Antalija, uključene takse
 • Prijevoz i izleti kako se navodi u programu u modernim, klimatizovanim autobusima
 • Koktel dobrodošlice
 • Kvalificirani turistički vodič,
 • 7 noćenja u hotelima sa 4 5* zvjezdica
 • Polupansion
 • Sve ulaznice kako se navodi u programu

Ponuda ne uključuje:

 • Hamam (Turska kupelj): 35 €
 • Turska večer u Kapadokiji : cca. 45€
 • Dolina Ihlara i podzemni grad s ručkom: 55 € ili Ortahisar, Love Valley i podzemni grad s ručkom: 55 €
 • Sema (ples derviša) u Kapadokiji: 20€
 • Izlet u Alanyu s ručkom: 45€
 • Jeep safari u Kapadokiji 50
 • Vožnja balonom u Kapadokiji 225
 • Ručak 15€
 • Lični troškovi

Dodatne usluge plaćaju se u agenciji

 • Putno zdravstveno osiguranje,
 • Osiguranje od otkaza putovanja

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene kursa na monetarnom tržištu i slično promijeni cijenu aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Aranžman je rađen na bazi 25 prijavljenih putnika po letu. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo otkaza aranžmana, programa putovanja ili datuma putovanja, i o tome je dužan da obavijesti putnike najkasnije 5 dana prije planiranog početka putovanja.

NAPOMENA: Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, ali zadržavamo pravo na iste.. Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.