Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

SPECIJALNA PONUDA-DUBAI SHOPPING FESTIVAL 2020!

DUBAI + ABU DHABI!

18.01-25.01.2020

7 NOĆENJA / 4 NOĆENJA DUBAI + 3 NOĆENJA ABU DHABI! DIREKTAN LET SA FLY DUBAI!

MILLENNIUM AL BARSHA 4* DUBAI – OCJENA HOTELA NA BOOKING.COM 8,4!!!

HOTEL ROYAL ROSE 5* ABU DHABI - OCJENA HOTELA NA BOOKING.COM 8,6!!!

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 18.01.2020. (SUBOTA), SARAJEVO – DUBAI

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 15.00h. Let broj FZ 762 avio kompanije Fly Dubai za Dubai u 17.25h. Slijetanje na međunarodni aerodrom Dubai u 02.00h. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela u Duibaiju. Smještaj i noćenje.

2. DAN, 19.01.2020. (NEDJELJA), DUBAI

Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada (uz doplatu). Razgledanje obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom do tvrđave Fahidi u kojoj se nalazi u Muzej Dubaij a koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Nastavak vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela.

Slijedi odlazak na Palm Island, umjetno stvoreno ostrvo u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput hotela Atlantis The Palm (pauza za fotografisanje).

Razgledanje nastavljamo odlaskom do marine gdje ćemo se odmoriti i osvježiti a zatim preko najšire ulice Šejh Zejd i kroz novi Dubai otići do najviše građevine na svijetu, tornja Burj Khalifa (828 m, mogućnost posjete uz

doplatu). Razgledanje završavamo posjetom najvećem i najposjećenijem shopping centru na svijetu – Dubai Mall.

Mall je glavna atrakcija Dubaija! Zahvaljujući raznovrsnom sadržaju, "Dubai Mall“ je postao najposjećeniji tržni centar na svijetu. Godišnje ga posjeti više od 65 miliona ljudi! Otvoren je 2008. godine, u sklopu kompleksa vrijednog 20 milijardi dolara, čiji su dio i Burdž Halifa i Dubai fontana. Ono što ga izdvaja od ostalih nisu prodavnice luksuznih brendova, već obilje propratnog sadržaja. Na prostoru od 1.124.000 kvadratnih metara, pored 1.200 butika, nalaze se i tematski zabavni parkovi, 22 kina, hotel sa 250 soba, replika čuvene londonske ulice Regent, klizalište, skijalište, akvarijum, vodopad, fontane... Zanimljiv je podatak da se u njemu dešava više pješačkog saobraćaja nego na Ajfelovom tornju, Nijagarinim vodopadima i Diznilendu zajedno. Ispred Dubai Malla, na vještačkom jezeru, nalazi se još jedna veleljepna građevina - najveća fontana na svijetu. Izgradnja ove 275 metara duge vodene skulpture koštala je 218 miliona dolara. Fontana je osvijetljena sa 6.600 reflektora i 25 projektora u boji. Izbacuje mlaz vode do 73

metara visine, a snopovi svjetlosti koje stvara mogu se vidjeti i na 32 kilometara udaljenosti. Ova nesvakidašnja igra vode, svjetlosti i boja praćena je muzikom - tradicionalnim arapskim numerama i modernim svjetskim hitovima.

Prije povratka u hotel, slobodno vrijeme za shopping i promatranje magičnih fontana. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

3. DAN, 20.01.2020. (PONEDJELJAK), DUBAI

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od novootvorenih tematskih parkova (IMG Worlds of Adventure, Butterfly Garden). U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet - jeep safari s večerom (uz doplatu). Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva i ukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz dobru hranu, piće (uključeno u cijenu) i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

4. DAN, 21.01.2020. (UTORAK ), DUBAI (MIRACLE GARDEN+GLOBAL VILLAGE)

Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni odlazak u Miracle Garden i Global Village, jednog od najljepših vrtova na svijetu –Dubai Miracle Garden. Park je otvoren 2011.godine i od tada je jedan od najvećih parkova, sa preko 50 miliona raznobojnog cvijeća. Nakon Miracle Gardena, nastavljamo do Global Village, vodećeg festivalskog parka u svijetu za kulturu, shopping i zabavu. Global Village se sastoji od 27 paviljona raznih zemalja svijeta (Kina, Tajland, Turska, Rusija, Egipat, Maroko, Indija, Pakistan ..) Global Village je domaćin i paviljona Bosna i Hercegovina & Balkan gdje imate veliki izbor autentičnih proizvoda iz BiH, live nastupe, tradicionalnu gastronomsku ponudu ... Povratak u hotel. Noćenje.

(Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

5. DAN, 22.01.2020. (SRIJEDA), DUBAI – ABU DHABI (140km)

Doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer prema Abu Dhabiju. Po dolasku u Abu Dhabi (vožnja traje cca 2h) slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada (uz doplatu). Glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 malih ostrva razasutih ispred obala grada. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne kvartove grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Nakon pauze kraći obilazak nove atrakcije Abu Dhabija – Ferrari World. Povratak u hotel. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

6. DAN, 23.01.2020. (ČETVRTAK), ABU DHABI

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od shopping centara ili u jedan od najvećih vodenih parkova u Emiratima: YAS WATERWORLD (uz doplatu).

U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet u muzej LOUVRE (uz doplatu). Muzej je osnovan 2017. godine, i dio je sporazuma između grada Abu Dhabija i francuske vlade. Smješten je na ostrvu Saadiyat na preko 260.000m2, što ga čini najvećim muzejom na arapskom poluotoku,a očekuje se da će konačni trošak izgradnje da iznosi oko 600 miliona eura. Povratak u hotel. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

7. DAN, 24.01.2020. (PETAK ), ABU DHABI

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta u drugi najskuplji hotel ikad izgrađen, EMIRATES PALACE (uz doplatu). Opustite se uz popodnevni čaj u veličanstvenom ambijentu ovog poznatog hotela, posjetite luksuzni Le Café, probajte najukusnije delicije i uživajte u izvrsnoj usluzi i raskošnom dekoru Emirates Palace hotela. Povratak u hotel. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

8. DAN, 25.01.2020. (SUBOTA ), ABU DHABI – DUBAI

Rani doručak. Slijedi transfer na aerodrom Dubai i let FZ761 za Sarajevo u 12.55h. Dolazak u Sarajevo u 16.15h.

Kraj putovanja.

CIJENA

CIJENA: 1.399,00 KM (apt takse uključene u cijenu!) za rezervacije do 20.12.2019.

Cijena nakon 20.12.2019. iznosi 1.499,00 KM

U cijenu je uključeno:

 • Povratna avio karta na relaciji Sarajevo- Dubai -Sarajevo (ekonomska klasa, dozvoljeni prtljag 20kg po osobi, ručni prtljag 7kg po osobi. Svaki dodatni prtljag se posebno naplaćuje),
 • Sve aerodromske takse,

 • Svi bus transferi na destinaciji

 • Kompletna organizacija putovanja i usluge vodiča na našem jeziku tokom boravka

U cijenu nije uključeno:

 • Viza za UAE 180,00 KM (potrebna jasna kopija pasoša - važnost pasoša minimum 6 mjeseci nakon povratka sa putovanja; skenirana slika u boji; rok za izdavanje vize je 10 radnih dana; putnici sa pečatom države Izrael u pasošu ne mogu dobiti vizu),
 • Boravišna taksa (Tourism Dirham) 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje (plaća se na licu mjesta),

 • Fakultativni izleti i napojnice (plaćaju se na licu mjesta kod našeg predstavnika u USD ili EUR, minimalno 15 putnika za realizaciju fakultativnih izleta)

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 16,00 KM za osobe do 60 godina. Za osobe od 60 do 70 godina plaća se dupla polica osiguranja (32,00 KM).

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 550,00 KM

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika i kursa: 1 USD = 1,70 KM. Agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana prije polaska, ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih putnika. Agencija ne odgovara za bilo kakvo kašnjenje ili otkazivanje letova, ili gubljenje ličnog prtljaga. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja bh pasoša ili ne.

Za putovanje važe Opći uslovi putovanja.

FAKULTATIVNI IZLETI

 

Dubai - Fakultativni izleti

DUBAI – CITY TOUR/cjelodnevni obilazak grada

Obilazak obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom u muzej Dubaija koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Slijedi vožnja brodićem „abra" u drugi dio grada, gdje se mogu otkriti neponovljivi mirisi, boje i okusi raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila te posjeta najvećem bazaru zlata na svijetu. Nastavak vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoreno ostrvo u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput Atlantis The Palm (pauza za fotografiranje). Nastavak vožnje pored nove marine do najšire ulice Šejh Zejd i kroz novi Dubai do najviše građevine na svijetu, Burj Khalife (828 m). Razgledanje završavamo posjetom najvećem shopping centru Dubai Mall.

Cijena po osobi: cca 58,00 USD

DUBAI – MIRACLE GARDEN + GLOBAL VILLAGE

Cijena po osobi: cca 37,00 USD

ABU DHABI – LOUVRE

Cijena po osobi: cca 75,00 USD

ABU DHABI – EMIRATES PALACE TEA

Cijena po osobi: bit ce objavljena cijena nakon 01.01.2019

ABU DHABI /cjelodnevni izlet

Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, administrativni centar zemlje i sjedište naftne industrije. Dvosatna vožnja pustinjskim krajolikom. Grad odlikuje mnoštvo modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Obilazak džamije Šejha Zejda, jedne od najvećih džamija na svijetu, remek djelo neoislamske arhitekture. Posjeta Heritage Village, Marini Mall shopping centar u marini radi ručka (fakultativno) i shoppinga.

Nakon ručka imat ćete priliku vidjeti hotel Emirates Palace (pauza za slikanje, ne ulazi se u hotel), pijacu datulja ... Vožnja kroz Saadiyat Island, ostrvo koje će za nekoliko godina postati svjetsko središte kulture i umjetnosti s najvećom koncentracijom muzeja u ovome dijelu svijeta. Nastavak vožnje do Yas Islanda gdje se nalazi najveći tematski park na svijetu Ferrari World, gdje se na 86.000 m2 nalazi dvadesetak atrakcija za ovisnike o adrenalinu. Povratak u Dubai.

Cijena po osobi: cca 58,00 USD

DUBAI – Dhow MARINA CRUISE

Vožnja tradicionalnim brodom Dhow po zaljevu u trajanju od 2 sata, gdje će Vam tokom plovidbe poslužiti večeru (piće nije uključeno u cijenu). Doživljaj grada noću, pravi je doživljaj!

Cijena po osobi: cca 58,00 USD

DUBAI – JEEP SAFARI s večerom

Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u

beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva i ukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom

zalasku sunca uz dobru hranu, piće (uključeno u cijenu) i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u

Dubai u večernjim satima.

Fakultativni izlet uključuje:

 • Večeru (predjelo, glavno jelo, desert)
 • Piće (alkoholna pića se naplaćuju)
 • Fotografiranje u tradicionalnoj arapskoj odjeći

 • Plesni program uključujući trbušni ples
 • Kana (Hana) tetoviranje
 • Jahanje kamila (deva)

 • Vožnja četverotočkaša- quad (naplaćuje se 150-200 AED)

 • Pušenje nargile

Cijena po osobi: cca 53,00 USD

Važne napomene:

 • Plaćanje fakultativnih izleta se vrši na licu mjesta u USD ili EUR i zavisi od broja prijavljenih putnika (min 15 pax)
 • Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.

 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta previđenih programom podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (vremenskim uslovima, radovima na saobraćajnicama ili lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom ili slično).