Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

 

ISTANBUL – KONYA - KAPADOKYA

7 dana 6 noćenja sa doručkom

PROGRAM PUTOVANJA V

TERMIN I PROGRAM PUTOVANJA:19.-25.10.2020.g.

1.dan ODREDIŠTE - ISTANBUL

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2,5h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Istanbulu u 11:50h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul po lokalnom vremenu cca 14:40h. Transfer do hotela. Smještaj grupe u hotel. Kraći odmor. U predvečernjim satima šetnja kvartom, te upoznavanje sa: prijevoz, mjenjačnice, restorani... Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan KRSTARENJE BOSFOROM – DOLMABAHČE DVORAC

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak na KRSTARENJE BOSFOROM, privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćemo se upoznati sa historijom proteklog vremena i vidjeti znamenitosti poput: GALATA TORNJA, GALATA MOSTA, DOLMABAHČE DVORCA,  DJEVOJAČKU KULU i dr. U povratku slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Ili mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najljepših dvoraca u Evropi - DOLMABAHČE, koji je izgrađen u 19st., i u kojem se čuvaju razni eksponati iz tog perioda,odnosno raskoš i luskuz modernih Osmanlija. Po završetku slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan CJELODNEVNI IZLET

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, u kojem imate osjećaj da skupa sa Sultanom idete u Osvajanje Istanbula. Nakon toga slijedi prelazak na azijsku stranu, te posjeta VIDIKOVCU ČAMLIDŽA.  Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. Nakon čega slijedi posjeta novootvorenoj džamiji ČAMLIDŽA. Zatim slijedi povratak ka evropskom dijelu grada, te posjetu muzeju MINIATURK, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Dan završavamo posjetom kvartu EYUP – gdje se nalazi poznata džamija Ejubija, Vidikovac Pierre Loti i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Slobodno vrijeme za ručak i kahvu. Dan završavamo posjetom tržnom centru FORUM ISTANBUL. Slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan ISTANBUL – KONYA

Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu u ranim jutarnjim satima cca 04:30h. Chekiranje karata, te polijetanje prema KONYI u cca 07:40h. Let u trajanju cca 70min. Po dolasku u Konyu transfer do hotela. Zavisnosti od popunjenosti od hotela, mogućnost ranog smještaja u hotel. Kraći odmor. U pratnji vodiča mogućnost odlaska u jedan od restorana na doručak. U nastavku dana odlazak do džamije Šems-i Tebrizija, i muzeja Mevlane Dž. Rumija. Zatim slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan KONYA - KAPADOKYA

Doručak. Mogućnost za jednodnevnu fakultativnu posjetu Kapadokyi, koja je udaljena cca 3h vožnje. Po dolasku u Kapadokyu obilazak centralnog dijela grada i upoznavanje sa historijom proteklog vremena. Mogućnost za vožnju quadovima te upoznavanje sa najljepšim krajolikom Anadolije. Povratak u Konyu. Noćenje.

6.dan KONYA – DOLINA LEPTIRA - SILLE

Doručak.Mogućnost za fakultativnu posjetu muzeju Dolina leptira, koji je napravljen na 3500m2, a u kojem se nalaze 15 vrsta leptira za koje je obezbijeđen prostor od 1600m2m... Svakako muzej koji će Vas očarati. U nastavku dana posjeta naselju Sille, koje je staro preko 5000 godina, i u kojem su boravili Rimljani, Seldžuci i Osmanlije.... Slobodno vrijeme. Povratak. Noćenje.

7.dan KONYA – ISTANBUL – SARAJEVO

Rani doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu cca 07:30h. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Istanbulu u 10:30h. Presjedanje na let prema Istanbulu u 15:15h. Dolazak na odredište u 15:15h.

 

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA–495,00 KM

-za prvih 10 uplata!

CIJENA PROGRAMA – 525,00 KM
-rađeno na bazi 25 uplata!

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio karte na relaciji SARAJEVO – ISTANBUL – KONYA – ISTANBUL – SARAJEVO; PEGASUS;
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu i Konyi;
 • Smještaj u Istanbulu u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  Ogledni hoteli: MERETTO I AKGUN HOTEL!
 • Smještaj u Konyi u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  SELCUK HOTEL: https://www.booking.com/hotel/tr/selassuk-otel-aems-i-tebrizi.en-gb.html?aid=318615
 • Obilazak kvarta Sultahmet;
 • Posjeta džamiji Šems-i Tebrizi i muzeju Mevlane Dž. Rumija u Konyi;
 • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM;
 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativne izlete i ulaznice;

KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR; DOLMABAHČE DVORAC – 25,00 EUR, CJELODNEVNI IZLET – 25,00 EUR; SVIJET LEPTIRA + SILLE – 15,00 EUR; KAPADOKYA;

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 195,00 KM;
 •  Individualne troškove;