Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

ISTANBUL

TERMIN PUTOVANJA: 13 – 17.10.2020.

 

Veličanstveni Istanbul, najveći europski grad, jedna od kolijevki moderne civilizacije i mjesto gde se istok i zapad susreću. Stoljeća povijesti, kulture, tradicija, velebnih građevina i neprocjenjivih umjetnina tvore čar ove metropole. Prijestolnica na dva kontinenta i mjesto gdje se kulture susreću definitivno je na listi svakog ozbiljnog putnika pa vam stoga donosimo program našeg putovanja koji ne smijete propustiti...

PROGRAM PUTOVANJA L

1. DAN 13.10.2020. SARAJEVO – ISTANBUL „VELIČANSTVENA ŠETNJA”

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u06:30 h. Let za Istanbul u09:05h, avio kompaniija

TURKISH AIRLINES. Po slijetanju u Istanbul, transfer od aerodroma do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi fakultativni grupni odlazak do prema Sulejmanija džamiji odakle nastavljamo prema Egipatskom bazaru začina. Slobodno vrijeme za šoping i razgledanje. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme.

2. DAN ISTANBUL LOCCO „SULTANS OLD TOWN”

Doručak u hotelu. Nakon doručka slobodno vrijeme ili se možete priključiti našem fakultativnom izletu:

„SULTANS OLD TOWN”

Fakultativni obilazak starog dijela grada: Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub,

Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija ili Topkapi palata...) Slobodno vrijeme za kupovinu u čuvenoj Kapali čaršiji. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog grupnog odlaska na Taksim, moderni dio Istanbula gdje svi mogu naći dio zanimacije za sebe. Od najboljih restorana, klubova, prodavnica i shopping centara do jedne lijepe šetnje Istiklal ulicom. Preporučujemo caffe pauzu u restoranu MID POINT odakle se pruža prelijep pogled na Bosfor i azijski dio grada. Povratak u hotel po dogovoru sa grupom. Noćenje.

 

3. DAN ISTANBUL - AZIJA / “EUROASIA TOUR”

Doručak i slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak:

PANORAMA 1453 + AZIJA + VOŽNJA BRODOM + KARAKOY + EMINONU

Okupljanje na recepciji hotela u 09:00 h. Vožnja tramvajem do muzeja “PANORAMA 1453” (muzej posvećen osvajanju Konstantinopola od strane Fatih Sultan Mehmeda), a nakon obilaska i razgleda muzeja kao i dijela gradskih zidina, organizovano metroom koji ide ispod Bosfora (MARMARAY) prelazimo na Azijski dio Istanbula u naselje Kadikoy. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. U dogovoreno vrijeme

ukrcavanje na feribot. Vožnja Feribotom preko Bosfora pored “Djevojačke kule” do naselja Karakoy. Šetnja preko Galata mosta i Zlatnog roga do naselja Eminonu gdje možete probati specijalitet toga mjesta «riblji sendvič». Slobodno vrijeme za razgledanje i shopping. Povratak u hotel. Noćenje

 

4. DAN ISTANBUL „BOSPHORUS & ČAMLIDŽA“

Doručak. FAKULTATIVNO: Šetnja do Marmaraj metroa Yenikapi koji se nalazi na nekoliko stotina metara od hotela. Vožnja ispod Bosfora prema stanici Uskudar te slobodno vrijeme za razgled ovoga dijela grada na Azijskoj obali. Mogućnost odlaska na prepoznatljivi simbol Istanbula „Djevojačka kula“. Vožnja redovnim gradskim prijevozom do vidikovca Čamlidža gdje se nalazi najveća džamija u Tuskoj „Čamlidža“ u čijem sastavu se nalazi galerija islamske umjetnosti, biblioteka, muzej. Nova istanbulska ljepotica izgrađena je u osmansko-seldžučkom stilu sa elementima moderne gradnje i zbog izgleda i položaja već predstavlja upečatljiv simbol grada na Bosforu. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti te povratak prema hotelu. Ovaj put izlazimo na stanici Sikreci odakle ćemo laganom šetnjom preko Sultanahmet trga doći do našeg hotela, a svi oni koji žele mogu ostati na Kapali Čaršiji. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN ISTANBUL - SARAJEVO “FREE AS A BIRD” 

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom u 15:00hi check in. Let za Sarajevo u 19:10h po lokalnom vremenu. Slijetanje na MA Sarajevo u 20:05h po lokalnom vremenu.

 

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA RANI BOOKING ILI PRVIH 10 REZEVACIJA (do 10.09.2020.): 249,00 KM + takse

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA: 339,00 KM + takse

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- Povratnu avionsku kartu na relaciji SJJ-IST-SJJ

- Povratne transfere na relaciji APT-HTL-APT

- 4 noćenja u hotelu 3* sa uključenim doručkom

- Pratioca putovanja tokom cijelog programa

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- Aerodromske takse u iznosu od cca 220 KM

- Fakultativne izlete

- Putničko zdravstveno osiguranje 15 KM

- Doplatu za hotel više kategorije po želji: 80-120,00 KM/osoba

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

SULEJMANIJA + EMINONU: 10,00 EUR

SULTANS OLD TOWN: 10,00 EUR BEZ ULAZNICA + 15,00 EUR DOPLATA ZA ULAZ U TOPKAPI DVORAC (opcionalno)

EUROASIA TOUR: 23,00 EUR

USKUDAR + ČAMLIDŽA: 17,00 EUR

PAKET SVIH IZLETA: 75,00 EUR: 70,00 EUR

 

 

NAPOMENA:

*Svi fakultativni izleti i posjete su na dobrovoljnoj bazi, plaćaju se predstavniku agencije u inostanstvu i za iste AGENCIJA nije u mogućnosti izdati fiskalni račun niti bilo koju vrstu potvrde.

*Moguća je promjena redoslijeda fakultativnih izleta i posjeta u skladu sa vremenskim i drugim uslovima, što ne može

uticati na kvalitet programa.


OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – PASOŠ MORA VAŽITI JOŠ MINIMALNO 150 dana OD DANA ULASKA U TURSKU! ZA OVO PUTOVANJE POTREBAN JE BIOMETRIJSKI PASOŠ.