Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

ISTANBUL
06.10.2020. – 10.10.2020.

4 noćenja sa doručkom

PROGRAM PUTOVANJA g

1. DAN, Utorak (06.10.2020), Sarajevo
Sastanak grupe na na Medjunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoskih i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul u 09:05h po lokalnom vremenu. Dolazak u Istanbul, slijetanje na novi aerodrom u 12.00h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela smještaj. Noćenje.


2. DAN, Srijeda (07.10.2020), Istanbul
Doručak. Fakultativni obilazak starog grada: Obilazi se palata Topkapi koja je bila zvanična rezidencija otomanskih sultana u periodu od 1465. do 1853, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom i Kapali čaršija. Aja Sofija se ubraja u jedne od najljepših građevina svijeta. Građena je u razdoblju od 532. do 537.godine i posvećena je Kristu kao personifikaciji Svete Mudrosti. Slijedi obilazak Sultan Ahmetove ili „ Plave džamije “u svijetu poznate po preko 20.000 ručno rađenih plavih pločica iz Iznika koje se nalaze u njenoj unutrašnjosti. Potom se odlazi do Hipodroma nekadašnjeg centra sportskog života Konstantinopolja. Nastavak izleta je šetnja do Kapali čaršije. Slobodno poslijepodne. Fakultativni obilazak Taksima i glavne gradske ulice Istiklal sa brojnim buticima, restoranima i kafićima. Noćenje.

3. DAN, Četvrtak  (08.10.2020), Istanbul
Doručak. BOSFORSKA TURA – Predlažemo fakulativno poludnevno krstarenje Bosphorom ( brod – autobus ) do Tarabije na ulazu u Crno more, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosphorskog prolaza. Nakon plovidbe slijedi posjeta raskošnoj palači Dolmabahce, koja se nalazi na samoj obali Bosphora, okružena francuskim baštama. Sagrađena je u 19. vijeku, a sastoji se od carskih apartmana, ceremonijalne dvorane i carskog harema gdje je živio sultan sa svojom brojnom porodicom. Dolazak u luku te prijevoz autobusom do hotela. . U večernjim satima fakultativni odlazak na “Tursko veče” u nacionalni restoran, večera uz zvuke orijenta, trbušni ples i folklor. Noćenje.

4. DAN, Petak  (09.10.2020), Istanbul
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet MINIATURK, PIERE LOTTI I EYUP. Odlazimo do brežuljka Pierre Loti do čijeg vrha dolazimo žičarom. Slobodno vrijeme za odmor u legendarnoj starinskoj kafani iz koje se proteže prekrasan pogled na Zlatni rog i grad. Nakon pauze spuštamo se niz brežuljak kroz islamsko groblje. Na koncu stižemo do Eyüpa, za muslimane najsvetijeg mjesta u Istanbulu. Razgled džamije. Nastavljamo do »Turske u malom« – do Miniaturka, gdje su izgrađene najvažnije zgrade Turske i bivšeg Osmanskog Carstva. Poslijepodne povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.


5. DAN, Subota  (10.10.2020), Istanbul Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Transfer za aerodrom u dogovoreno vrijeme. Let za Sarajevo u 19.10h. slijetanje  u Sarajevo u 20:05.

CIJENA

Cijena: 550,00 KM sa uključenim taksama

CIJENA UKLJUČUJE:
- Let na redovnoj liniji TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo
- Aerodromsku taksu
- 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3*/4* u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
- Transfer autobusom od aerodroma Istanbulu do hotela i od hotela do aerodroma Istanbul
- Lokalni vodič u Istanbulu u toku realizacije svih fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Doplatu za single sobu 150 KM

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Obilazak Starog grada -Plava džamija, Aja Sofija, Hipodrom, Kapali čaršija i džamija Sulejmanija – 15 EUR
- Obilazak Taksima – 10 EUR
- Krstarenje Bosforom – 25 EUR
- Posjeta Dolmabahce dvorcu – 30 EUR
- Tursko veče sa večerom i trbušnim plesom – 35 EUR
- Miniaturk, Eyub džamija i Pierre Lotti – 25 EUR
- Putničko zdravstveno osiguranje za osobe do 60 godina 2,00 KM po danu, preko 60 do 70 godina 3,00 KM po danu
- Lični troškovi
Napomena: U dogovoru sa grupom moguće dodatne realizacije izleta.
Za organizaciju izleta potrebno minimalno 20 prijavljenih osoba.